Peugeot 206: accu trekt leeg. (soms)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

Vreemd, twee maal in de week treft de eigenaresse haar 206 aan met een lege accu, wat blijkt..? na uitschakelen motor blijft een richtingaanwijzer lamp constant branden en trekt vervolgens accu leeg.
Als de auto daarna weer opgestart word, blijft de lamp uit.
de auto is naderhand voorzien van afstandbediening met c.v. Maar ook na uitschakelen van dit systeem (zekering verwijderen) blijft vreemd genoeg deze klacht bestaan..,
Alarmlichten en richtingaanwijzers werken verder normaal.
Wie heeft ervaring met een soortgelijke klacht of HET idee.
Gr Paul.

paul500

Geplaatst door paul500 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

afschrijving? (0), 11 jaar geleden

Lekstroom,

Door tussen de accupool en de accuklem een meter te zetten kun je meten hoeveel stroom er afgenomen wordt, vervolgens trek je één voor één, alle zekeringen er uit. Daar waar een verschil gemeten wordt is lekstroom.
Let op: sommige circuits geven een verbruik weer terwijl dit geen lekstroom is, bijv. geheugen van de radio, computer van de auto, enz.
Je kunt op deze manier meten in welk circuit je moet beginnen te zoeken kortsluiting, corrosie, enz. Ook vaak is vocht een probleem. (na het uitspuiten van de motorruimte).
Is er geen multimeter beschikbaar, kun je er zelfs een lampje tussen zetten, alleen minder precies. Dus wanneer je een zekering uit trekt hoort er geen stroom te lekken, behalve door een radio, klokje, computer, enz. in een ander circuit.

Ik heb dit probleem gehad bij een Mitsubishi lancer waarbij de schakelaar van de binnenverlichting een beetje stroom door liet door wat vettigheid in de schakelaar.

Groet,
HarryK

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.