Peugeot : Acculampje en piep - onregelmatig

Sinds ongeveer twee weken flitst tijdens het rijden steeds heel kort het acculampje in het dasboard aan, met daarbij een geluidssignaal. Zelfde piepje als wanneer je je handrem vergeet. Er is geen patroon te ontdekken: soms gebeurt het binnen een paar honderd meter, soms pas na 50 kilometer. Soms maar een keer, soms meerdere keren achter elkaar. Stroomverbruikers aan- of uitzetten (achterruitverwarming, lichten) lijkt geen effect te hebben.

Mijn Peugeotgarage heeft de boel doorgemeten. Dynamo (drie maanden geleden een nieuwe) is helemaal goed, de accu kan beter maar is nog binnen de norm...Iemand enig idee? Ik maak me wat zorgen, maar vind dat gepiep ook gewoon ontzettend irritant...

Paul8550

Geplaatst door Paul8550 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Toch twijfel ik aan de dynamo,alle aansluitingen nog eens nalopen,massa's enz en als er dan niets uit komt,toch de dynamo nog maar eens wisselen.
Waarom is de dynamo de vorige keer vervangen?Was dat zo'n zelfde storing?

Paul8550 (0), 18 jaar geleden

Hallo Oldtimer! Nee, de vorige dynamo was eigenlijk gewoon versleten. De auto had er toen zo'n 230.000 opzitten, dus dat is niet raar, denk ik. De motor leek een vreemd geluid te maken, maar de toonhoogte veranderde als je stroomverbruikers aanzette. Toen ook meteen een nieuwe multiriem en rollen geplaatst.

Ik zal de garage eens vragen alles nog eens goed na te lopen. Denk je dat het ook de accu zou kunnen zijn? Is wat goedkoper dan een dynamo :-(

Paul8550 (0), 18 jaar geleden

Oldtimer, je had gelijk. Men verdenkt nu inderdaad weer de dynamo - natuurlijk pas na me een nieuwe accu te hebben aangesmeerd voor meer dan 100 Euro. Dynamo wordt geruild.

Tegen jouw ervaring kan maar weinig op :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Overig of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum