Peugeot : lekkage olie en koelvloeistof

hoi,

ik heb een 106 uit 1994 met 390.000 km op de klok
nu heb ik pas de kop laten vlakken ivm een lekke koppakking en de rest van de riemen ook laten vervangen. nu verbruikt die olie, maar das te overleven, ook hangt er onder aan het carter olie druppels, en hij is aan de onderkant erg vet. wat zou dat kunne wezen.

ook blijft die langzaam koelvloeistof verbruiken. en vandaag lag er een plasje onder, bij een lopende motor zag ik het druppelen maar bij motor uit niets meer, waar kan dit vandaan komen? ik kon niet vinden zo vlot.

en hebben jullie een adres waar ik een GOEDE ruil danwel revisie kop kan kopen? enniet een die alleen gevlakt is maar ook een die is gecontroleerd op haarscheuren e.d. en met nieuwe klep zittingen?

aardbei64

Geplaatst door aardbei64 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

Ik denk dat je beter een complete motor met een lagere kilometerstand in kan bouwen. Dan ben je gelijk overal af, duurder is het niet, en veel meer werk ook niet.
Het draaiend gedeelte heeft natuurlijk ook al enige "levenservaring".

Het best ben je af bij een in dat merk gespecialiseerd, bij STIBA aangesloten demontagebedrijf.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Overig of stel zelf een nieuwe vraag.