Peugeot : Trillling in koppeling

Mijn Peugeot 406 2.0 HDI heeft pas een nieuwe koppelingsgroep gekregen. Tevens is het vliegwiel vervangen. Nu merk ik een trilling in het koppelingspedaal als ik weinig gas geef mijn het wegrijden in de 1e versnelling en langzaam de koppeling op laat komen. Als ik achteruit rij, merk ik dit vele malen erger. De auto trilt zelfs mee. Als ik meer gas geef, lijkt het zich niet of heel veel minder voor te doen.

Ik heb de auto alleen nog maar gereden met een behoorlijk versleten koppeling. Is dit normaal en moet je gewoon wat meer gas geven of heeft de dealer iets niet helemaal goed gedaan?

Wreckerrm

Geplaatst door Wreckerrm (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan5047 (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee dat is niet normaal als alles nieuw is en orgineel mag er geen trilling optreden ook bij imtatie mag het natuurlijk niet .
als het in een garage is gebeurd mee terug gaan voor garantie
succes jan

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

dit is een normaal verschijnsel, omdat de komplete set is vervangen koppelt de auto anders dan dat jij gewend bent.

het is een kwestie van aanvoelen.......en wennen aan de nieuwe koppeling.

Wreckerrm (0), 18 jaar geleden

Een ander aangrijppunt kan ik me voorstellen. Maar een trilling verbaast me.

jan T (30) PRO, 18 jaar geleden

een trilling wijst meestal erop dat de koppelingsplaat iets slingert of de drukgroep niet gelijk aan grijpt.
groetjes jan.

Wreckerrm (0), 18 jaar geleden

Ok, het deugt dus niet. Ik ga de dealer maar ff bellen. Ze mogen het oplossen. Het was al duur genoeg.

Santa (0), 18 jaar geleden

Reinder, het deugt ZEKER niet! Een koppeling dient normaal trillingsvrij te functioneren. Heb zelf een 406 TD gereden en een heerlijke trillingsvrije koppeling erin. Indien de aandrijflijn gaat trillen bij het laten opkomen van de koppeling, KAN dit aan de koppeling liggen, maar het kan ook aan de ophangrubbers van de motor/versnellingsbak liggen! Wat is jouw km. stand?
Ik heb horen fluisteren dat koppelingsdelen van het merk LUK bekend staan om hun trillingskwalen. Heb daar zelf 1 ervaring mee die dit gefluister bevestigde.
Voorts is het mogelijk dat de koppeling niet op de juiste manier gemonteerd is (aanhaalmomenten etc). Vaak worden de delen van tevoren ook NIET visueel gecontroleerd op zijdelingse slingeringen. Men gaat er vanuit dat wat in het doosje zit, altijd goed is...

Wreckerrm (0), 18 jaar geleden

De km stand is 150.000 km. Ik heb al gebeld en ga nog ff naar de dealer. Dan kunnen ze het zelf nog even voelen. De monteur gaf ook aan dat het niet klopt.

Bedankt voor de info

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Overig of stel zelf een nieuwe vraag.