Peugeot 406: Achteraf inbouw memory bij elektrische stoel

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Niet echt een "problem", maar wel een vraag (alvorens ik wil op zoek ga naar onderdelen).

Mijn 406 heeft elektrische verstelbare stoelen, maar zonder memory functie. Nu zijn er ook series van de 406 geweest mét memory functie. Als ik het goed begrijp is dit een extra kastje aan de stoel. Nu vroeg ik mij af, is het mogelijk om aan een reeds elektrisch verstelbare stoel de memory functie achteraf toe te voegen? Zo ja, dan kan ik de slopen en onderdelen sites afstruinen.

Alvast dank!

Maarten

mschut

Geplaatst door mschut (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

erkaerieelel (0), 14 jaar geleden

Hoi MSchut,

Een tijdje geleden had ik zelf nog een 406 met elektrische stoelen en memory functie. Ik weet niet zeker hoe het precies in elkaar zit, maar wel
dat ook de spiegels op de memory-functie werkten (en dat het daarmee wellicht moeilijker wordt memory in alleen een stoel in te bouwen). De bediening van het memory-gebeuren zat wel gewoon links op de stoel zelf, dus misschien is het wel mogelijk.

Waarom kijk je niet gewoon voor complete stoelen met deze functie erin?

mschut (0), 14 jaar geleden

[quote=erkaerieelel]Hoi MSchut,

Waarom kijk je niet gewoon voor complete stoelen met deze functie erin?[/quote]
Eigenlijk praktisch: de stoelen zijn nog prima, scheelt (veel) werk en vast ook geld. Dus mocht iemand weten of het uberhaupt kan, dan verneem ik dat alsnog graag.

Riel (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik haal dit topic even omhoog. Ik heb omdat de stoelen afgerboken waren een nieuwe set stoelen opgehaald.
Blijkt dat deze elektrisch zijn. Hier heeft onze 406 geen voorbereiding voor.

Ik heb de passagiersstoel werkend door op de gele stekker spanning aan te sluiten. De bestuurdersstoel heeft echter een memorykastje. Deze is niet nodig (de spiegels zijn er toch niet) maar voor montage is verstelling noodzakelijk. Ik kan echter niet vinden waar ik de stoel van spanning kan voorzien. Weet iemand dit?

Is de stoel te verstellen zonder spanning?

406 break uit 1999

Groet,
Riel

Richard9710 (0), 13 jaar geleden

Hoe het bij een break zit weet ik niet, maar het zal niet veel verschillen met mijn 406 coupe. De electrische stoelen zijn niet met de hand te verstellen. Wel is de kabelboom met stoel ecu aan te passen zodat een auto waarin standaard geen electrische stoelen zaten deze achteraf wel gemonteerd kunnen worden. Of de memory functie dan werkt weet ik niet, maar in jouw geval lijkt het mij het belangrijkste dat ze te verstellen zijn. Hoe de zaak precies moet worden aangepast weet ik niet, maar er zijn kant en klare (gebruikte) kabelbomen met ecu te krijgen.

http://cgi.ebay.co.uk/PEUGEOT-406-COUPE-...

Misschien dat je met de foto al een eind op weg komt. Misschien dat anders de adverteerder wil aangeven welke draadkleuren waarvoor gebruikt moeten worden.

mschut (0), 13 jaar geleden

Opgelost: uiteindelijk andere auto gekocht waardoor niet meer relevant...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.