Peugeot 205: af en toe lichte stotter bij 120 km/u

Bouwjaar: 1988

Hallo,

Ik heb een probleempje met mijn 205 gti 1.9 Sinds kort begint hij met licht stotteren als ik een tijdje op de snelweg rijd. Het is net alsof ik de koppeling in trap. Toerental schiet een paar honderd toeren omhoog en daardoor schokt hij. Lijkt willekeurig te gebeuren. Motor is gewoon op temperatuur. Ik weet niet of het er iets mee te maken heeft, maar heb de laatste tijd wat probleempje met olielekkage. Maar ik controleer olie regelmatig en zit toch altijd voldoende in.

Iemand een idee?

Alvast bedankt, Arjen

Arjenweel

Geplaatst door Arjenweel (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

W.Diemer (0), 18 jaar geleden

Hoi Arjen

Is de lekkage aan de rechterkant als je boven de motor staat? Bij de peilstok? Alle olie die hier lekt kan bij de koppeling naar binnen lopen en de platen glad maken. Deze kunnen dan (bij slechtere platen of slechte drukgroep)dan gaan slippen. Een slippende koppeling kan (naast aquaplaning) eigenlijk de enige reden zijn van een stijgend toerental bij gelijke snelheid. Zelf hetzelfde euvel bij een 1.3 XR gehad, maar deze reageerde slecht op vocht. Enige oplossing was daar koppeling vervangen.

W.Diemer (0), 18 jaar geleden

Nog een dingetje vergeten: Het zou ook de afstelling van het pedaal kunnen zijn? Grijpt de koppeling pas helemaal bovenin aan? Dan is er mischien nog iets te verstellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.