Peugeot 306: Afslaan motor

Bouwjaar: 1997

Ik heb een peugeot 306 1.4 waarvan de motor soms afslaat wanneer je de koppeling intrapt. Na een tijdje (ongeveer een half uur) gereden te hebben zakt soms het toerental omlaag, bij het intrappen van de koppeling, tot onder de 500 toeren.

De garage heeft de stappenmotor en de bobine al vervangen, maar dit heeft niet geholpen.

Heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen?

Stoelinga

Geplaatst door Stoelinga (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

avla (0), 19 jaar geleden

Misschien grote axiale speling van de krukas, als je kracht op de koppeling zet, verschuift deze iets in tegengestelde richting, waardoor de toerentalsensor te ver van zijn ontvanger komt en de computer "denkt" dat hij stil staat.
Misschien is deze sensor nog iets te verstellen.
Dit is meestal met auto's waarvan de berijder vaak de koppeling
ingetrapt houdt bij het stoplicht en hem niet in zijn vrij zet.

Gr. Arnold

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Is,toen de onderdelen zijn vervangen ook een resetprocedure uitgevoerd, Belangrijk voor het terugkeren naar de basisinstellingen.

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Voor dit probleem is er een nieuwe soft indien het injectiesysteem een Magneti Marelli MM1AP is (motorcode KFX - TU3JP). Dit is één van de eerste computers die we konden "updaten" in 1997. Trouwens een oud probleem. Ben je pas eigenaar van de wagen.

mvg

Stoelinga (0), 19 jaar geleden

Ik heb inderdaad de auto pas een maand en zet de auto niet in zijn vrij voor de stoplichten. Heb ook nog garantie en ben nu al drie keer naar de garage ermee geweest die de auto al die keren heeft doorgemeten. Een andere garage waar ik ben geweest vertelde mij dat de stappenmotor ontregeld kan raken wanneer je gas geeft bij het starten. Zij hebben toen de stappenmotor sowieso weer gereset.

Bij voorbaat dank,
Stephan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum