Peugeot 306: 1.9 d break. trillings boven 130 km/uur

Bouwjaar: 2000

deze auto trilt lastig in het stuur boven de 130 km. andere banden geprobeerd, andere velgen, aandrijfassen al gehad en nergens ruimte op. staat op michelin pilot alpine winterbanden 195-55-15. waar moet ik dit nog zoeken?

arie549

Geplaatst door arie549 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Laat er eens iemand in rijden die verstand heeft van auto's en van Peugeot in het bijzonder.

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

heeft iemand in gereden van dealer, banden zei hij. dus andere banden + velgen gemonteerd en nee hoor trillen blijft. dealer wil er wel naar kijken maar weet niet tot hoe ver dit gaat. en ben niet van plan om een vermogen uit te geven terwijl het achteraf maar een kleinigheid is. het vreemde is op het ene moment is hij stil in het stuur terwijl 2 minuten later het trillen weer begint. heb zelf het idee dat het soort asfalt er ook invloed op heeft.

Jos W (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Arie , zou de wielen aan de auto laten balanceren , alle vier , kan iets anders uitkomen , dan alleen banden.
Rijd nu sinds kort zelf op winterbanden , peugeot partner , rij
gedrag valt me tegen v.d. banden.
Hoe zijn de dempers?.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Laten we niet beginnen over dempers want daarover is zoveel onzin in de omloop, en menigsverschillen dat zelfs 37 jaar ervaring in het merk niet meer telt. Dus nog één keer ALLEEN PEUGEOT WEET HOE EEN PEUGEOTDEMPER MOET ZIJN...

Audifreak763 (0) PRO, 19 jaar geleden

Rustig Oldtimer, even tot tien tellen. Je wilt toch ook nog 37 jaar van je pensioen genieten zonder een maagzweer?. groet, Jan

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

auto is al gebalanceerd met wielen aan de auto. trillen bleef. wel rijd de auto iets beter op een gewone band, pirelli p 3000. maar vervelende trilling blijft bij de 130. maar daarna trilt hiij niet meer. dan is het bij 1 snelheid en bij de winterbanden is het na 130 kontinu trillen. de dempers zijn goed, er is 1 bij die een beetje zweet maar die werkt verder prima

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

vandaag 2 michelin energie banden laten monteren en het trillen is tot nu nog niet weer gekomen. zou het dan toch aan de banden hebben gelegen? wel vreemd overigens dat hij trilde met michelin winterbanden en normale pirreli banden en nu met nieuwe michelin energie banden niet meer. is peugeot gevoelig voor trillen in het stuur? volgens veel bandenleveranciers rijdt michelin energie toch het beste onder peugeot.

Jos W (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Arie , Je ziet die winterklappers zijn ook niet alles.

Toch een geluk dat het de ,PEUGEOTDEMPERS , niet waren.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,arie


die dingen zijn ook voor in de sneeuw of ligt dat er al.? :-)



paul,

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

voor mij nooit geen winterbande meer. glijden doe je toch als het glad is ook met winterbanden. bedankt voor jullie reacties.

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

te vroeg gejuichd, trilt al weer boven de 130 km. zou het dan toch een aandrijfas zijn?

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Je mag hier maar 120. Daarom !!!!!

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

hahah ja das waar maar moet ook weleens opschieten en wil me dan niet ergeren aan trillerij. aandrijfassen vervangen een optie? en zo ja hoe kom ik er achter welke het is? auto heeft abs.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.