Peugeot 306: Regensensor vervangen.

Bouwjaar: 2000

Probleem met een 306 HDI van 2000.Volgens ons is de regensensor defect.De ruitenvegers gaan schokkerig over het glas en een relais horen we dan tikken.Dit relais hebben we gewisseld, maar daar zit het probleem niet in.Door wat water op de ruit te gieten, kwamen we er achter dat de ruitenwisser wel goed naar boven gaat, maar naar beneden weer begon te schoken.Blijven we doorgaan met water gieten, blijft de ruitenveger wel goed door vegen.
Duur apparaat om zomaar even te vervangen, en wellicht heeft iemand ervaring hiermee.Is onze conclusie juist?En hoe vervang je die sensor (of kun je hem ook uitsluiten wellicht?)

sambijman

Geplaatst door sambijman (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Indien je de ruitenwissers manueel in 1e of 2e versnelling zet wordt de regensensor automatisch uitgeschakeld. Ik denk dat je meer mechanisch moet zoeken. Vastzittende ruitenwisserarm- draaipunten of vastzittende ruitenwissermotor. Goed smeren met kruipolie en laten wissen met de wisserarmen omhoog.

mvg

mmtje (0) PRO, 19 jaar geleden

controleer de bedrading tussen de hemelbekleding en het dak eens deze bedrading wil nog wel eens doorschuren.
en de ruitenwissermotor geeft ook nog al eens problemen, remedie is vervangen.

sambijman (0) PRO, 19 jaar geleden

Denken dus aan de regensensor omdat het bij stand 1 en stand 2 wel goed is.Alleen bij de interval doet hij schokkerig en tikt het relais.Gaan in ieder geval even checken of de bedrading nog goed is.Maar zoals gezegd met wat water op de regensersor gaat hij wel goed, dus vrees ik de sensor.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.