Peugeot 806 2.0: Afslaan motor bij intrappen koppeling

Bouwjaar: 1994

De 806 loopt op LPG. Als de motor warm is dan komt het regelmatig voor dat de motor afslaat op het moment dat je de koppeling intrapt als je terug wilt schakelen, met name in combinatie met tegelijkertijd afremmen (bij nader kruising etc.). Het vreemde is dat het probleem zich niet altijd voordoet. Soms blijft het probleem enige dagen weg, dan is het bij elke terugschakeling weer raak.
Het probleem is er ook als ik op benzine rij.

dupl-u-1422-5dd1482376f81+Heuten

Geplaatst door dupl-u-1422-5dd1482376f81+Heuten (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 806? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Lijkt mij alsof het stappenmotortje wat het stationaire toerental regelt niet goed functioneert, reinigen en als dat niet helpt vervangen, is de remedie. Wel na elke reparatie aan het injectiesysteem het motormanagement resetten en opnieuw inleren,vooral voor het stationair lopen en afslaan.

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

De computer van benzine heeft zich aan de lambda simulator aangepast. Het enige wat je moet doen is de storingen in het geheugen van motormanagement wissen, ook al zijn er geen storingen. Dit probleem komt wel na enige tijd terug en het enige wat men hieraan kan doen is de +30 van de computer met een relais onderbreken (van + 30 naar 15 = + na kontakt) zodat "het verleren" niet in het geheugen wordt opgeslagen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 806 of stel zelf een nieuwe vraag.