Peugeot 406: Afstandsbediening hapert

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 liter

Even een afsluitend bericht. De module bleek niet defect te zijn, maar de gebruikte batterijen in mijn afstandsbediening waren van het type Chinese meuk en hielden het gewoon niet lang vol (welllicht ook gewoon verouderd). Nadat ik de batterijen vervangen had, deed de afstandsbediening het weer een paar weken, maar vervolgens keerde het probleem weer terug. Heb nu twee nieuwe Panasonic-knoopcellen aangeschaft en hoop dat deze langer meegaan.

FrankVeer

Geplaatst door FrankVeer (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

FrankVeer (0), 8 jaar geleden

Sinds enige tijd heb ik last van een haperende afstandsbediening. Batterijtje vervangen was niet de oplossing. Bij het indrukken van de grote knop brandt wel het controlelampje op de afstandsbediening, wat volgens mij aangeeft dat ie het wel doet, maar de centrale vergrendeling ontsluit niet. Ik heb ook de startblokkering (gewoonlijk via het toetsenblok in te voeren), overgezet op de afstandbediening en die werkt soms wel, soms niet, maar dat lijkt weer niet samen te hangen met de werking van de centrale ontgrendeling. Iemand een idee?

Beunhaas (340) PRO, 8 jaar geleden

Infrarood systeem?
Ik zou daar geen tijd aan verknoeien, op Ebay of direct in China zijn er universele RF setjes die je op het IR systeem aan kan sluiten, werkt veel beter.
Ik ga er vanuit dat de vergrendeling per sleutel gewoon werkt.

FrankVeer (0), 8 jaar geleden

Beunhaas, hartelijk dank voor je suggestie. Zijn daar handleidingen voor te vinden voor het aansluiten van zo'n universeel setje? Vergrendeling per sleutel werkt normaal.

Beunhaas (340) PRO, 8 jaar geleden

Voor de 406 zou ik het niet weten, ik heb zelf een 306 waar in de UK nog heel veel van te vinden is.
Het komt er op neer dat je de stuurunit moet zien te vinden (onder dashboard of achterbank vaak) en daarvan de draden die de functies bedienen.
Aankoppelen heb ik zelf met kroonsteentjes gedaan (voor sommige lui is dat vloeken, maar het werkt meestal probleemloos)

FrankVeer (0), 8 jaar geleden

Opnieuw bedankt. Ik had ondertussen al even op eBay gekeken en in Engeland een setje besteld onder vermelding van het model en het type. Ik zal eens in de 406-fora kijken naar info over de locatie. Overigens, geheel off-topic, hoe bevalt die 306 qua betrouwbaarheid en onkosten?

Beunhaas (340) PRO, 8 jaar geleden

Het is een turbodiesel van '98 , dat scheelt een hoop qua betrouwbaarheid.....motorisch heb je echt geen omkijken naar zo'n ding zolang je er geen 150 pk uit wil trekken (dat wordt in de UK nog veel gedaan, maar betrouwbaar is dat niet meer)
Qua onderstel is de achteras een notoir aandachtspunt, maar heb je dat eenmaal in de greep (gereviseerd) dan is zo'n turbodiesel een echte spaarmobiel (als je >25000 km per jaar rijdt)
De elektronica is nog beperkt uit die tijd , dat scheelt ook, je kan alles nog zelf repareren en modificeren.
Ik wil hem over de 400000 km proberen te rijden.

FrankVeer (0), 8 jaar geleden

Dankjewel voor de info.

FrankVeer (0), 8 jaar geleden

405: bedankt voor je reactie. Hoe krijg je overigens die complete hemelverlichting uit de hemel. Ik heb het ooit wel eens geprobeerd, maar dat ding zat muurvast en ik wilde niet m'n hemel slopen door te veel en vooral verkeerde kracht te gebruiken. Die oplossing met die startblokkering had ik trouwens ook al op een Engels forum gelezen. Lijkt me inderdaad handiger en inderdaad stelen lijkt me niet meer aan de orde (hoewel mijn 406 nog heul erg mooi is hoor!).

FrankVeer (0), 8 jaar geleden

Ik ben dus nog niet helemaal wakker, want ik heb dus helemaal geen IR-afstandsbediening, maar eentje met RF. Als ik het goed heb begrepen zit bij mij de controle-unit achter het dashboardkastje of onder de bestuurderstoel.

Hans4040 (190) PRO, 8 jaar geleden

Nog niet wakker....het is 14:51..ha ha

De cv unit zit onder het dashboard.

FrankVeer (0), 8 jaar geleden

Dag Hans,

Aan bestuurderszijde of passagierszijde? Klopt het dat het zo'n grijze, langwerpige box is?

Hans4040 (190) PRO, 8 jaar geleden

Kiekert is inderdaad de CV module.
Volgens mijn gegevens zit ie aan de passagiers zijde, maar ik heb alleen de Engelse uitvoering van de documentatie.
Die op de foto is niet van jezelf?

FrankVeer (0), 8 jaar geleden

Hans4040: dankjewel voor de info. Nee, deze foto komt van internet, had ik toegevoegd voor de duidelijkheid. Ik heb mijn auto nog niet opengehaald.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum