Peugeot 406: Afstellen handrem 406 sedan bj 1999

Bouwjaar: 1999

Ik heb een 406 1.8 van maart 1999 sedan (oude model).
Ik moet de handrem in zijn hoogste positie zetten zodat de handrem goed oppakt. Hoe kan ik de handrem(kabel) wat strakker zetten??

milas

Geplaatst door milas (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

ivo4682 (0), 18 jaar geleden




milas (0), 18 jaar geleden

Oldtimer (Ivo trouwens ook :-) bedankt voor de reactie.

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

Wel even het achterste hitteschildje verwijderen. 2 (?) moertjes en een schroef losdraaaien en het schildje verwijderen. Dan zie je zo de handremkabel zitten.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heej waarom worden de goede reacties hier weg gehaald ?

milas (0), 18 jaar geleden

Vandaag geprobeerd handremkabel te verstellen. Hitteschild verwijder zoals Cees heeft beschrijven. Dan zie je een lange verstelbout van cm of 12 waaraan de handremkabel vastzit. Daar (op die bout) zitten dan 2 moeren op. Een lange en een korte. Ik denk dat je korte moer naar achteren moet draaien zodat je met de andere moer kabel strak moet draaien maar ik krijg geen beweging in die moeren. Dat zal toch wel de manier zijn om die kabel strakker te maken? Of zit ik aan de verkeerde deel van de handrem kabel te sleutelen?

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee. je zit op de goeie plek.

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

Het is een beetje improviseren, maar zo moet het echt!

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Milas, even een domme opmerking misschien maar staat je auto al op de handrem als je hem af probeert te stellen ? Dan lukt het denk ik niet.

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

Milas,

Jij hebt zoveel vragen dat je misschien beter een vraagbaak kunt aanschaffen. Als je een beetje met engels uit de voeten kunt is 'Haynes service and reparation manual' een goede keus.

gr.

Cees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum