Peugeot 406: Startcode

Bouwjaar: 1997

Hallo, ik heb een 406 1800 16V van BJ 1997 met startcode... deze heb ik 2e hands gekocht en het startcode-systeem was uitgeschakeld en ik heb de code niet.
Tijdens mijn vakantie in Roemenie ging ik wegens startproblemen naar een Peugeot-garage en 'als bij wonder' werkte dit systeem weer...
Mijn voertuig werd gerepatrieerd en volgens Peugeot is het onmogelijk dit systeem los te koppelen of de startcode te achterhalen.
De enige manier is de motor-management-computer te vervangen (SAGEM)... 800¤ + werkuren...
Raar dat een officiele dealer geen software-RESET kan uitvoeren dacht ik...
Groeten, Steven

sjanssen

Geplaatst door sjanssen (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je de startcode niet hebt is het jammer, als ze in Roemenie de stekker er op gezet hebben en de EBE heeft zichzelf geblokkeerd, in opdracht van het toetsenbordje, dan krijg je hem er nooit weer af.De dealer kan in deze niets voor je betekenen.Jammer pech maar de dealer kan er niets aan doen.

Prutser Kris (0), 18 jaar geleden

Ik heb toevallig anderhalve week geleden zelf de stekker van mijn startblokkering aangesloten (stom...), geprobeerd een nieuwe code in te voeren, overtuigd dat dit gelukt was, auto vergrendeld en code geprobeerd.Niks.... Ik weet inmiddels ook dat het systeem dus niet te kraken is zonder code (van vorige eigenaar bijvoorbeeld) of een andere computer. Ik heb de volgende dag alle sloperijen in de buurt afgebeld en een computer gekocht. Probleem opgelost. Dit ging wel om een Bosch mp 5.1.1. Ik was 100 euro lichter en een les rijker.
Het is inderdaad idioot dat zelfs Peugeot de code niet kan deblokkeren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.