Peugeot 406: koelvloeistof verlies

Bouwjaar: 2002

heb hier een 2.2 HDI 406 coupe die raakt koelvloeistof. kwijt heb het systeem op druk gehad,heb met een speciale tester de koelvloeistof gecontroleerd op uitlaatgassen,maar heb nog niks kunnen constateren.de kachelradiateur is dicht,er lekt niets! de motor is kurkdroog mijn vermoeden is een lekke kop maar aan de koelvloeistof en de olie is niks te zien,wie heeft nog een manier om een cilinderkop te controleren of een andere suggestie. alvast bedankt

marco7126

Geplaatst door marco7126 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

gaat dit over dezelfde auto als http://www.problemcar.nl/index.php?topic... ?

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je nou de vultrechter op de vuldop zet en je vult het geheel overvol en je laat dan de motor warm ongeveer 10 minuten behoorlijk op toeren lopen komt er dan nog steeds lucht uit het koelsysyteem?Dan is tie zeker lek.Als tenminste de ventilator normaal inslaat.

marco7126 (0) PRO, 18 jaar geleden

nee het gaat niet over de zelfde auto en ik kan geen lucht zien in het koelsysteem maar hij verliest ongeveer 3 liter in twee weken denk dat ik de kop er maar af moet halen en moet laten vlakken en perzen

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Maakt het nog verschil of er rustig of hard mee gereden wordt?

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb je niet toevallig een heel klein lek in je radiateur, waterpomp of een van de slangen ? Hoeveel km rij je dan ongeveer in die 3 weken ?

vervoort11761 (0) PRO, 18 jaar geleden

zit er geen lek in de warmtewisselaars? warmtewisselaar van ugr of warmtewisselaar van inlaatlucht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.