Peugeot 405: ag dgc

Bouwjaar: 1995, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

Wie weet raad?

Mijn 405 1.8 grx bj.'95 rijdt goed op benzine. Op lpg slaat de auto af als je op een kruising aan komt rijden en je trapt de koppeling in. Als je de auto op lpg op de motor af laat remmen tot bijna het stationaire toerental en je trapt dan de koppeling in dan blijft de motor wel lopen. Als je de auto gewoon stationair laat lopen op lpg dan blijft hij ook gewoon lopen.

Iemand een tip?

wout12308

Geplaatst door wout12308 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 405? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hakeemolajuwon (0) PRO, 15 jaar geleden

In het achterdeksel van de verdamper zit een gat met schroefdraad. Daarin kan je een aansluiting draaien, hierop monteer je een slang die je in de aanzuigslang van het luchtfilter monteert. Bij het intrappen van de koppeling laat je ook altijd het gaspedaal los, terwijl de voertuigsnelheid nog relatief hoog is. De snelheid van de inlaatlucht veroorzaakt een overdruk op het tweede trap membraan die daardoor de gastoevoer afsluit. Door nu de luchtdruk ook via de achterkant op het membraan te zetten verplaatst het membraan niet en blijft de gastoevoer onveranderd. Het is natuurlijk ook heel goed mogelijk dat de stappenmotorpositie opnieuw ingeleerd moet worden.

wout12308 (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor de info. Heb de stappenmotor opnieuw laten inleren, dit heeft goed geholpen. Af en toe blijft de auto te hoog stationair lopen op gas. Of hij slaat af gelijk na een koude start op benzine. Hiervan heb ik nog geen idee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 405 of stel zelf een nieuwe vraag.