Peugeot 306: airbaglampje plus storingenl

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel

Geachte kollegas,

Heb een 306 staan waarvan het airbag lampje gaat knipperen, en tevens doet de snelheidsmeter het niet, de temperatuurmeter doet het ook niet,
kan deze auto niet uitlezen, weet wel van de verbinding onder de stoel van de aitbag maar volgens mij staat dit los van de snelheidsmeter en de temperatuurmeter in het dashboard?

Storing is ineens opgetreden, auto had daarvoor geen storingen, tevens brand het stop lampje zwak, dwz niet voluit maar brand wel.

Alvast bedankt voor de medewerking

Harry4233

Geplaatst door Harry4233 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Harry4233 (0) PRO, 11 jaar geleden

Stekker onder de stoel is overigens reeds vervangen zag ik net is helemaal nieuw en krijtgaaf.

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Controleer eens de volgende massapunten: De grote centrale massa vanaf min-zijde accu naar punt bovenop de versnellingsbak en het massapunt links naast het koppelingspedaal, dus binnenin de auto. Werkt de dynamo wel naar behoren?

Harry4233 (0) PRO, 11 jaar geleden

Bedankt hans, ben reeds iets verder ding heeft dubbele airbag en verbinding onder bijrijdersstoel was oorzaak airbaglampje, dat van de massa dacht ik zelf ook al aan als ik de auto in de achteruit zet gaat lampje van stop nog wat feller branden, vandaar.

Zal morgen even massapunten checken en dynamowerking, bedankt voor je reactie.

Harry4233 (0) PRO, 11 jaar geleden

Massapunten zijn prima, voor zekerheid extra massa getrokken, dynamo laad 14 volt, en toch brand het stoplampje zwakjes van de auto en als ik hem in zijn achteruit zet licht het lampje nog feller op. Shunt zekering erin en eruit las ik ergens maar ook dat helpt niet.

Heb nog steeds geen werkende snelheidsmeter en temperatuurmeter.

Iemand enig idee?

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Nog een ideetje: kijk eens links (vanachter stuurwiel gezien) onder de paravan = kunststof plaat net voor de voorruit. Staat hier toevallig veel(regen) water in de bak eronder doordat de afvoer van die bak verstopt zit? Daar in die hoek zit ook de grote vierkante doorverbindings-stekker tussen motorruimte en interieur. Nog ééntje voor wat betreft het stoplampje: zitten de juiste lampjes in de achterlicht-units? Per ongeluk bijv. geen 2-potig lampje in een fitting terwijl er een 1 pootje in hoort?

peugeottechnieker (0) PRO, 11 jaar geleden

Branden bij kontakt aan wel alle controle lampjes ? Als je geen water linksvoor hebt zoals Hans zegt, zou ik toch ook eens de zekeringen controleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.