Peugeot 207 CC: Airbagstoring Peugeot 207CC HDI

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 HDI 82kW/112pk

Betreft een Peugeot 207CC 1.6 HDI van 2010. Deze auto heeft waterschade gehad en na grondig schoonmaken bleken er nog 2 storingen op het display te komen: "airbags en/of gordelspanners defect" en "storing emissiesysteem". Bij de lokale Peug-dealer uit laten lezen en er bleken in totaal 35 storingen te zijn. Volgens de dealer moest hij eerst een schema erbij halen en vervolgens "alles gaan nalopen". Zou waarschijnlijk een computer of stekkerverbinding zijn en zou zeker in de papieren gaan lopen.

Omdat de auto verder goed loopt, alles goed werkt en alleen de 2 bovenstaande storingen op het dispay geeft toch maar even naar de universele dorpsgarage voor een second opinion: Inderdaad ook weer 35 storingen en die konden op één na allemaal gewoon gereset worden. Ik zit nu nog alleen met de storing "airbag en/of gordelspanners defect". De bijbehorende storingscodes zijn:

P0602 Niveau 2 bestuurdersairbag fout
P0604 Niveau 2 passagiersairbag fout

De airbagcrashsensor (tussen handrem en schakelpook) is vervangen omdat de oude nat geworden was. Deze komt van een sloopauto en de sloper heeft mij verzekerd dat deze goed was (geen crashdata aanwezig). Ook volgens de dealer is deze goed, omdat hij ermee kon communiceren tijdens het uitlezen. Airbags zelf (bestuurder, knie, passagier en stoelen) zijn niet nat geweest. Wel kan het zijn dat de gordelspanners van het achterbankje nat zijn geweest, maar de melding geeft aan dat het de voorairbags zijn. Mijn vraag is nu waar ik verder moet zoeken; ik ben een beetje huiverig om terug te gaan naar de dealer vanwege hoge kosten. Ik denk zelf aan de volgende mogelijkheden:

1) Toch de airbagcrashsensor?
2) De COM2000 stuurunit? Toen ik namelijk naar de auto ben gaan kijken hing de ruitenwisserschakelaar er half los bij en bij het ophalen van de auto zat deze weer goed gemonteerd. Ook de dealer meldde dat de airbagstoring van de stuurunit kon zijn.

Nu zegt mij "niveau2" niets en ik heb zelf geen schema van de auto, maar wat kan ik zelf nog controleren? Graag jullie advies!

M.vr.gr. Henry

Henry2910

Geplaatst door Henry2910 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

harry4203 (315) PRO, 10 jaar geleden

denk eigenlijk dat ie ff juist geprogrammeerd moet worden. komt die airbagcomp uit EXACT eenzelfde auto? ook kwa bouwjaar en maand.

Henry2910 (0), 10 jaar geleden

De originele unit was van 28/04/10 en de "nieuwe" is van 19/09/07, dus niet hetzelfde bouwjaar en maand. Volgens de sloper moet dit wel de goede zijn. Komt uit een zelfde type auto met hetzelfde aantal airbags. Codenummer is ook hetzelfde. Autoliv 609 22 10 00, Peugno. 9664402580.

harry4203 (315) PRO, 10 jaar geleden

toch denk ik dat ie niet goed staat geprogrammeerd. onder andere door de zgn niveau 2 storingen die jij krijgt.

Henry2910 (0), 10 jaar geleden

Het zou goed kunnen dat het met herprogrammeren opgelost is. Volgende week woensdag heb ik een afspraak bij de Peug-dealer (een andere, hopelijk meer behulpzame) en die gaat kijken wat er aan de hand is. Wat houdt een niveau 2 storing eigenlijk in?

Henry2910 (0), 10 jaar geleden

Vandaag naar de (andere) Peug-dealer geweest, eerder dan gepland. Het was inderdaad een kwestie van herprogrammeren; de voorste airbags werden niet herkend.
Alles is nu opgelost!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.