Peugeot 406: airco

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi 110 pk

ik heb het probleem dat mijn airco gewoon onder het rijden vaak uitvalt en dan weer spontaan aan springt , nu ben ik bij de garage geweest en hebben ze mijn vloeistof opnieuw afgevult maar er zat nog voldoende in en hebben ze ondekt dat mijn ven van de airco niet draaid volgens hun
is er een relay dat mischien niet goed funktioneert weet iemand waar dat relay zit en of ik dat kan testen of dat het wel is gr riny

dupl-u-13357-5dd148ef01e30+riny

Geplaatst door dupl-u-13357-5dd148ef01e30+riny (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

dit betekend dat ze hun werk niet goed hebben uitgevoerd bij dat airco gebeuren achteraf dienen ze de drukken te controleren en temperaturen en een rapport af te geven als vin niet inslaat lopen de drukken te hoog op waardoor de airco wordt uitgeschakelt door een te hoge druk

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

Ik weet het niet zeker. Maar volgens mij zitten die relais achter die plastic rechthoek naast de vin. als je de plastic gril weghaalt waar het peugeot embleem achterzit zie je de vin zitten en daarnaast een lange rechthoekige doos waar ook wat stekkers ingaan geloof ik. Volgens mij zit daar het relais. Gaat de vin wel draaien bij een warme motor?

KRG (0), 16 jaar geleden

ziek elders in dit forum op "airco doet het niet meer "en je vindt een link naar een topic waarin uitgebreid het testen en vervangen van BSI relais tbv airco beschreven staat. inclusief duidelijke handleiding en meerdere fotos'. Meestal is dit het euvel.

Effe zoeken helpt wel.

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

Volgens mij doet dat relais in zijn BSI het wel. De airco schakeld wel in, maar valt weer uit.
[quote=riny]ik heb het probleem dat mijn airco gewoon onder het rijden vaak uitvalt en dan weer spontaan aan springt -knip- ze ondekt dat mijn ven van de airco niet draaid -knip-[/quote]
Het gaat hier dus om het relais dat de vin aanstuurt, niet het relais dat de electrokoppeling van de pomp bedient.

KRG (0), 16 jaar geleden

de beschrijving van het probleem van airco valt af en toe uit en doet het soms wel en dan niet kom je veel tegen in die items waar later blijkt dat het relais van de BSI af en toe hapert. vandaar ook mijn hint naar dit punt. Ik heb het idee dat de garage van TS niet echt eenduidig aangeeft dat de oorzaak bij het niet draaien van de vin zit.
Ik denk dat het te proberen is om als de airco het weer niet doet dan de A/C knop te bedienen en te horen bij de BSI of je wel het relais weer hoort tikken als je de A/C knop weer indrukt.

Het kost niets en geeft misschien aan waar de fout kan zitten.

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

Andreas geeft al aan dat wanneer de vin niet draait de temperatuur te hoog oploopt en daarmee ook de druk. Daardoor kan de pomp uitgeschakeld worden. Probleem met het relais in de BSI is meestal dat deze helemaal niet inschakelt, haperen heb ik in die topics volgens mij nog niet gelezen.

Maar je hebt wel gelijk, het is het proberen waard, niet geschoten is altijd mis.

edit# Dit topic gaat over de BSI:

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum