Peugeot 206 CC 2002: Airco functioneert niet goed

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Beste Mensen,

Ik ben sinds een paar maanden de eigenaar van een 206cc.
Echter was er altijd al een probleem met de airco, dat hij niks deed zodra je de airco aanzette. Nu heb ik de auto deze week naar de garage gebracht en hebben ze onderzocht wat er mis kon zijn. Eerst hebben ze de vloeistof bijgevuld en gekeken of dat het zou oplossen. Dat was dus een deel van het probleem want nu wordt de airco wel koud maar schakelt de compressor na 10 seconden uit of 5 minuten. Terwijl de auto nog lang niet op de gewenste temperatuur is. Nu heeft de garage mij verteld dat de compressor en de condensor defect zouden zijn. Alleen heb ik meer het idee dat het een elektronica probleem is. Ik zou namelijk verwachten als het de compressor is dat hij het of totaal niet doet of heel slecht. terwijl als hij aanstaat de lucht heel snel en ook echt goed koud is.

Misschien iemand die een idee heeft wat het kan zijn?

mvg,
Gabriël

Gabriël_2003

Geplaatst door Gabriël_2003 , lid sinds 5 maanden geleden

4 Reacties

JGC, 5 maanden geleden

kan vanalles zijn. Verstopte condensor, elektrische fan die niet draait (al getest wat er gebeurt als je 50km/h rijdt?), lamellen van de condensor dichtgeslagen door steenslag...
Maakt ie ook rare geluiden?

    Beste JGC, Als ik stationair de airco aanzet dan doet hij eigenlijk niks je hoort hem wel aan gaan maar weer binnen een paar seconden uit. En met elektrische fan die niet draait neem ik aan dat dat de grote ventilator moet zijn bij de radiateur? Als ik zo naar de lamellen kijk zien die er nog prima uit. Hij maakt voor de rest geen gekke geluiden. - Gabriël_2003, 5 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Verdampersensor die niet goed werkt enz enz.
Als ze de airco uitlezen, met name de sensor wat geeft deze dan aan ?
Wat zijn de drukken waarop het systeem werkt ? dus wanneer schakeld hij aan en uit ?
Was het systeem leeg , ik vermoed van wel , dan hebben ze de verkeerde weg bewandeld , ze hadden hem eerst af moeten persen en kijken of alles dicht is , dus OOK de condensor , nu heb je betaald voor niets , dit is helaas hoe de meeste het doen , bij een garage werken over het algemeen niet veel monteurs die echt verstand van een airco systeem hebben.

Gabriël_2003, 5 maanden geleden

Ik durf niet precies te zeggen wat ze allemaal hebben geprobeerd. Ik weet alleen dat ze het systeem aan het "apparaat" hebben gehad geen idee wat precies voor apparaat. drukken durf ik ook niet te zeggen. het systeem schakelt in zodra je de airco aan zet maar gaat op een random moment uit. Ik heb gelukkig nog nergens voor hoeven te betalen aangezien ik wel heb gezegd dat ze de onderdelen mogen vervangen. Maar ik zou zelf dit probleem eerder hebben gezocht in de elektronica.

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Als de fan niet werkt werkt je airco ook niet , kan een druksensor zijn ? Bedrading , fan zelf .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 CC of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.