Peugeot 308: Airco werkt niet

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 EP6

Hallo heren monteurs.

Wij hebben een peugeot 308 in de werkplaats staan waarvan de airco het niet doet.
Het betreft een hand bediende airco

Hij had storing in de motor EBE elektronische thermostaat. Deze hebben wij vervangen. storing blijft weg.
Daarna heeft de airco het een dag gedaan.

Er zit voldoende R134a op 425gram volgens voorschrift

Nu hoor je de aan het motortoerental dat de pomp wel in slaat motortoerental stijgt bij uitschakelen zakt motortoerental en er komt ook wel een spanning om de pomp. Maar het word niet koud in de auto.

Er staat wel een storing in de BSM C995 deze staat ook in de BSI staat bij servicecentrale motor geen inschakeling van cillinderinhoud airco.
De motor ventilator doet het ook niet. heb het vermoeden dat het daar in zit. heb al een BSM met een andere auto uitgewisseld geen resultaat en ook de weertand van de motorventilator al om gewisseld ook geen resultaat.

Als ik diagboc gebruik en dan ppd traject doe en gebruik de storingscode voor het zoeken dan zegt ppd van vervang de servicecentrale motor (psf1 / BSM)

et gekke is heel af en toe dan doet de airco het in een keer weer gaat de motor venitlator ook lopen. Maar laat je de auto een uurtje staan dan doet de airco het weer niet.

Heeft een van jullie dit al eens mee gemaakt.

Alvast bedankt voor de hulp en tips

Met vriendelijke groet,

Gert

Gert29

Geplaatst door Gert29 (0) PRO , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Gert29 (0) PRO, 9 jaar geleden

Probleem inmiddels opgelost. Airco systeem laten spoelen en pomp laten na kijken door een aircospecialist deze vertelde dat er door het airco systeem een keer door iemand een lek dichter was gegooit. alles werkt nu weer prima. storing kwam dus door dat cillinder in de pomp bleef plakken

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.