Peugeot 106: Alarm kapot

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: N.v.t.

Help,

mijn auto alarm werkt niet meer. Ik kan het alarm wel activeren en uitzetten maar ik kan mijn auto niet meer starten. Startmotor loopt wel, motor wil niet aanslaan.

Wie kan mij helpen?

Groet,

Frans

Frans1000

Geplaatst door Frans1000 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Als dit alarm de oorzaak is, dan heel snel eruit en met de eerste de beste vuurpijl lanceren richting mars. Daarna de bedrading weer origineel maken. Waarschijnlijk is de onderbreking en aftakking voor alarm gemaakt t.h.v. contactslot.

Frans1000 (0), 13 jaar geleden

Wat een "professioneel" antwoord waar ik echt iets mee kan, bedankt...kan daar niet wat meer uitleg bij?

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Om een aftermarket-alarmsysteem in te bouwen en werkend te krijgen moeten er bestaande draden in de auto doorgeknipt worden. Hierop worden dan de draden van alarmsysteem aangesloten/afgetakt zodat motor niet meer start en/of aanslaat bij op alarm. Meestal, beetje afhankelijk van merk en type alarm, doen ze dit doorknippen en aftakken t.h.v. contactslot(bedrading).
In m'n veronderstelling dat het simpeler, goedkoper en gezien bouwjaar waarschijnlijk onnodig is deze auto nog van alarm te voorzien, heb ik je een duidelijk advies gegeven...eruit met een storingsgevoelig, aftermarket alarm!
Je zal dus op zoek moeten naar deze bedrading en in ieder geval de bedrading voor start en aanslaan onderbreking moeten herstellen terug naar origineel.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.