Peugeot 307: Auto accelereert niet goed, nokkenassensor defect

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi

Het probleem is als volgt,

Auto start goed, motor draait zuiver, MAAR er zit geen "punch" achter, precies alsof de turbo niet aanslaat.
Aan de computer gehangen, deze geeft aan, nokkenassensor defect.
Mijn garagist zegt, dit kan het probleem niet zijn, als deze stuk is zou je auto niet meer starten...
Maar als de computer aangeeft dat deze stuk is hoort deze toch vervangen te worden?
Luchtmassameter is al vervangen, dit gaf geen verschil.
Nu wil hij de turbodruksensor vervangen... maar 100% zeker is hij niet dat dit het probleem gaat oplossen, dus heb wat schrik dat hij vanalles gaat vervangen, om erna toch met de conclusie te komen dat het probleen tóch bij de nokkenassensor ligt...

Iemand die raad heeft?

VDC

Geplaatst door VDC (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

harry4203 (450) PRO, 15 jaar geleden

dat de motor niet aanslaat als de nokkenassensor stuk is is waar, deze storing kan ook komen als de sensor niet juist is afgesteld of de distributie niet exact op tijd staat. ik weet niet of je de auto bij een garage hebt gebracht of een gokker, maar het is prima met een testkast te bepalen of een lmm en een turbodruksensor goed werken. ik denk dat het zaak om eerst eens te kijken of de turbo echt goed werkt, en zo niet kijken of het vacuumcircuit van de motor 100% in orde is. kijk, lukraak vervangen is ook een methode, maar vaak wel een dure.

VDC (0), 15 jaar geleden

De auto is naar een garage gebracht...
De distributie riem is ongeveer 2500km geleden vervangen, maar daaraan kon het volgens de garagist niet hangen omdat de motor te mooi draait.
Nuja, de computer gaf duidelijk als melding "nokkenassensor defect", dus ik veronderstel dat deze sowieso vervangen moet worden, zelfs als het probleem hier niet ligt?
Als de turbodruksensor niet goed werkt, geeft de computer dit dan niet aan?

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Gaat tie niet in noodloop door die nokkenassensor?.
dat daardoor de turbo niet inkomt?.

VDC (0), 15 jaar geleden

Ik hoop dat het dat is...
Iemand anders nog een mening?

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Controleer of de nokkenassensor goed vast zit,Controleer distribitie timing, als dat allemaal goed is,vervang eventueel de nokkenas sensor. Dit wat betrefd de storing nokkenassensor,maar of de turboregeling dan weer gaat werken betwijfel ik. De turbo druk regeling bij deze auto zorgt ook vaak voor storingen die komen uit het vacuumgedeelt zoals harry al heeft gezegd. e vacuumsturing gebeurt door elektrokleppen die mechanisch nog wel eens vast gaan zitten en daardoor zoveel vacuum verlies hebben dat b.v. de turbo of een ander component niet goed wordt bedient. Uw garage zal dus aan de gang moeten met een vacuummeter en een schema van de vacuumregeling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum