Peugeot 406: auto loopt stationair op lpg op 3 cilinders

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16v

ik heb het volgende probleem als ik mijn auto op benzine zet loopt de auto goed maar op gas loopt hij als hij WARM is op 3 cilinders nu heb ik op de 2de cilinder 4 bar compresie op de rest 11 dus werd mij verteld dat het wel een klep kon zijn die niet goed afdicht en dat wel doet bij hogere toeren want dan loopt hij wel weer goed,dus de kop moet er volgens de dealer af,nu zei een andere monteur dat je ook nog eens kon proberen om spul door je olie te doen waardoor de klep wellicht wel weer helemaal dicht gaat kan dit kloppen?????/ ik het 5w40 full synth olie erin

rohs

Geplaatst door rohs (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

verdikke zeg, dat is de mooiste fabel die ik in lange tijd heb gehoord, spul bij de olie doen om een klep weer te laten sluiten.

geloof me, dit gaat niet lukken, het eerste verhaal is veel aannemelijker, auto rijdt op gas, kleppen + zittingen hebben te lijden onder de hogere verbrandingstemperatuur, en nu begint het gedonder dus met ingeslagen klepzetels.

het is echt waar, een koprevisie is volgens mij de beste investering die je nu kunt doen. En laat dan ineens ALLE kleppen opnieuw zetten, en niet alleen de lekke. ben je voorlopig weer 100.000 kilometer ervanaf.

Groeten Marcel

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.