Peugeot 406: Tikkend geluid vanonder dashboard kastje

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16i 16v

Sinds een paar dagen heb ik een tikkend en schurend geluid onder het dashboardkastje. Vreemd genoeg werkt alles (nog). Heb de bekleding onder het kastje verwijderd en gezien dat het komt van een rond zwartkleurig doosje met naam Valeo erop. Weet iemand waar dit voor is (ik vermoed airco en/of aanjager), of het kwaad kan en wat reparatie eventueel kan kosten ?

Peugeot406

Geplaatst door Peugeot406 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Jim Broerse (0) PRO, 17 jaar geleden

dat is inderdaad je kachel aanjager, ben niet heel bekend met deze auto maar meestal kan je de aanjager met drie of vier schroefjes er zo uit schroeven. Je kan dan even kijken of er misschien bladeren in zitten die ratelen. Als dat niet het geval is dan kan je hem ook eens aan zetten als je hem in je hand hebt ( bij de onderkant vast houden en kijk uit dat als je hem aan zet dat je hem niet laat vallen). Als je nu nog aanloop geluiden maakt dan kan je proberen het asje nog even te smeren met wat kruip olie, werkt die ook niet dan ben je aan een nieuwe toe. Prijzen zou ik helaas niet weten zou je even moeten informeren

groeten jim

harry4203 (650) PRO, 17 jaar geleden

is niet de kachelaanjager, maar de recirculatieklep. dat "kastje" is defect. kost dacht ik ong 75euro, en een ruim half uurtje werk.

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Die recirculatieklep kost wel even wat meer helaas, ca. 200 euro!! In dat "kastje" zitten een paar tandwieltjes waar er van één de tandjes afgebroken zijn.

Peugeot406 (0), 17 jaar geleden

Da's minder fraai. Nu heb ik bij een eerder bericht gezien dat je de klep kunt losgooien. Welke stekker moet er dan los ?

mikahakkinen (0), 17 jaar geleden

de rode stekker rechts onder het dashbord aan de achterkant van de aanjagermotor

pechauto (0), 17 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem gehad met mijn 406. Toen ik het knopje "Inwendige circulatie" (links van de aircoknop, dan wordt er alleen lucht uit de auto zelf gepakt) indrukte, was het weg en is het ook niet meer terug gekomen. Mijn probleem was/is niet opgelost, maar ik ben in ieder geval van het irritante getik af!

Peugeot406 (0), 17 jaar geleden

Heb nog even een plaatje bijgevoegd (erop klikken voor een grotere afbeelding) [url=http://img371.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img371.imageshack.us/img371/8195/...[/img][/url], heb nog gezocht naar de rode stekker zoals Mika aangaf maar de rode (No.2) die ik eruit haalde had geen effect. Dan maar de stekker No.3 eruit, maar toen deed de hele aanjager het niet meer.
Blijf volgens mij over No.1 maar daar die heb ik er nog niet uitgehaald (is toch een ander soort stekker met rubber eromheen). Is het dan toch misschien No.1 ?

Richard9710 (0), 17 jaar geleden

Je zit niet eens in de buurt. Die stekkers op je foto zitten aan de onderkant van de aanjager. De klep en de servomotor zitten aan de bovenkant van de aanjager, aan de zijde van het passagiersportier. Aan die zijde met je hand naar boven en je komt de servomotor vanzelf tegen. Als je zorgt dat dat ding aan het tikken is kun je voelen of je het juiste kasje te pakken hebt. Het is ongeveer zo groot als een pakje sigaretten.

Richard9710 (0), 17 jaar geleden

Aangezien ik gister toch onder het dashboard moest zijn heb ik mijn telefoon er ook even bij gepakt. Op deze foto:

[url=http://img226.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img226.imageshack.us/img226/3796/...[/img][/url]

zie je de servomotor.

Peugeot406 (0), 17 jaar geleden

Moet ik om daar bij te komen de klep van het dashboardkastje verwijderen (en zo ja, hoe gaat dat ?) of kan ik door de 3 schroeven los te draaien van de aanjager de hele zaak naar beneden laten zakken ?

Richard9710 (0), 17 jaar geleden

Die drie schroeven van de aanjager laten de aanjager uit de ronde ton zakken. Schiet je dus niets mee op. Het dashboardkasje zelf is snel te verwijderen. Bij het scharnierpunt zitten 2 plastic pinnen. Die eruit halen en je hebt het kasje in je handen. Als je een oud type 406 (Phase I) hebt heb je kans dat je dan een zwart klepje tegenkomt. Als je dat weghaalt kun je wellicht vanaf onder en via dat gat bij de servomotor. Maar je moet wel geduld hebben. Verwijderen is niet zo'n probleem, de nieuwe monteren, dat is een stuk lastiger.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.