Peugeot 309: auto spookt 1.4 profil

Bouwjaar: 1989

Een peugeot 309 profil 1.4 uit 89, nieuwe type, monoinjectie benzine, doet raar. Als de motor net warm is slaat deze af. hij is hierna direct weer te starten maar slaat na 2 minuten weer af. dit herhaald zich en het starten gaat steeds slechter en het afslaan sneller. op een gegeven moment start hij niet meer. als ik dan even wacht en de sleutel een paar keer om draai dan komt hij op een gegeven moment weer tot leven. en is er geen probleem meer. Ik heb ondertussen de relais vervangen maar dit was het dus niet. Labda waarde lijkt me het niet te zijn, en benzinetoevoer lijkt me ook vreemd. Er zit echt een patroon in. Wie snapt dit probleem? En wie weet de oplossing het is verder een top auto.

reinier9373

Geplaatst door reinier9373 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 309? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

205GTiGriffe (0) PRO, 19 jaar geleden

Slechte benzinepomp, verstopt filter of drukregelaar. Je zou eens de opbrengst moeten meten in een maatglas. De waarden kunnen ze bij de dealer wel opzoeken.

Robert

reinier9373 (0), 19 jaar geleden

Ik weet dat het probleem in de ontsteking zit. heb namelijk geen vonk als hij niet meer start. Ik loop hier alleen op vast omdat ik geen idee heb waar ik het moet zoeken. Iemand een idee? Er gaan geen lampjes branden of iets dergelijks voor het afslaan. Kan het zijn dat als er verkeerde waarden worden gemeten dat dan de ontsteking stopt, labdasonde?

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ontstekingsmodule of bobine.

Hans

reinier9373 (0), 19 jaar geleden

waar zit die ontstekingsmodule nu dan?

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het zwarte kastje wat tegen het ontstekingshuis aan zit (voorzijde)

Hans

kamalimba (0) PRO, 19 jaar geleden

Lijkt me ook de onstekingsmodule. Ik heb hetzelfde probleem gehad met mijn Peugeot 309 (1.4 uit 1990). De ANWB gaaf snel de onstekingsmodule aan. Het is een klein plaatje wat met twee schroefjes vast zit, daartussen zit een hittegeleidende pasta. Is nieuw erg kostbaar (ik meen meer dan 100 euro). Ik heb zelf bij de sloop een ander gevonden voor twee tientjes (meestal moet je een deel van de onsteking kopen). Pasta kun je vervangen door vaseline. Succes ermee.

Ronny

reinier9373 (0), 19 jaar geleden

bedankt! ik heb vrijdag het onderdeel in huis, je hoort nog wel of het dan opgelost is.

reinier9373 (0), 18 jaar geleden

Het probleem wordt steeds gekker. Na de laatste test sloeg de motor af en sindsdien heeft hij niet meer gelopen. geen vonk. Heb nu zowel de ontstekingsmodule als bobine vervangen.hij vonkt nu weer maar hij start niet meer. pruttelt heel ff maar pakt helaas niet door. Moet is de ontsteking nog op tijd zetten? Hoe doe ik dit als amateur zonder goed gereedschap? of heeft iemand een simpel idee. heb het idee dat hij wel benzine krijgt. pomp bromt en ik ruik zeker benzine.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 309 of stel zelf een nieuwe vraag.