Peugeot 207 CC 2009: autokeuring banden

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Hallo,
linker autoband is aan vervanging toe (rechterkant nog als nieuw) momenteel zitten er op beide assen vooraan Atlas green bandend maat 195/55 R16 87V.
Het is zo dat voor de autokeuring de banden op dezelfde as van hetzelfde merk moeten zijn en de zelfde maat moeten hebben voor de autokeuring.
Nu is mijn vraag ik vond deze autoband een Atlas Green 4S 195/55 R16 87V zie link:https://www.bandenexpert.be/bandenmerken... mag ik deze band laten monteren voor de autokeuring omdat op de nieuwe band 4S staat? ik denk dat dit staat voor 4 seizoenen ik moet wel maar met de wagen naar de keuring in oktober.
Winterbanden mogen niet tussen 1 mei en 30 september.

tommy_0777

Geplaatst door tommy_0777 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

JGC (35), 1 jaar geleden

Naar mijn weten moeten beide banden op een as van hetzelfde soort zijn, dus links 4S, dan rechts ook 4S. Hetzelfde merk is geen eis. Ik neem aan dat we het hier over België hebben?

Ik adviseer je om banden gewoon per 2 te vervangen door fatsoenlijke banden (atlas is budget spul). Kost je nu iets meer, maar maakt je auto een stuk voorspelbaarder qua weggedrag.

kaleido 1 (1620) PRO, 1 jaar geleden

2 nieuwe banden van een fatsoenlijk merk , is ook voor je eigen en onze veiligheid monteren.
Die andere als reserve houden .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.