Peugeot 206: Automaat problemen 206 1.4

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

De automaat van deze 206 geeft diverse storingen, maar rijd verder wel. De standaard storing van de knipperende S & * lampjes komt voor, vaak na stevig optrekken, bak schakeld dan niet door naar 4. Opnieuw starten en het is weer weg.
Verder knipperen de lampjes van de indicator naast de tellers of er branden er een paar tegelijk, behalve het sneeuw lampje. Dit gebeurd ook bij de knopjes naast de pook. Een paar klappen op het dashboard wil wel eens helpen, maar vaak gaan dan alle lampjes uit. Op de bak heeft het niet direct invloed maar als er diverse lampjes branden schakeld deze wel wat ruwer over en remt steviger op de motor (ander programma?).
Bij de eerste storing knippert het sneeuw lampje wel altijd.

Waar zit de computer eigenlijk want ik wil eens kijken of de bedrading nog wel in orde is.

Scorpio72

Geplaatst door Scorpio72 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

John, de computer van de automaat-bak (zogenaamde AL4 bak) zit achter de accu(bak).
Ik denk niet dat je er veel mee opschiet, maar dat je het systeem beter eerst eens uit kan laten lezen.
Hier nog zo'n gevalletje:

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Scorpio72 (0), 13 jaar geleden

Dat topic heb ik gelezen en ik vermoed het zelfde probleem met de kleppen. Maar de display storing wil ik eigenlijk eerst oplossen omdat dit een kostbare zaak gaat worden in de garage over het algemeen.
De auto gaf enkele maanden terug ook al rare storingen in de radio aansluiting, er moest bedrading aangepast worden om de boel werkend te krijgen wat duidelijk afweek van de standaard in Peugeot. Ik ben bang dat er wat mis is met de draadboom achter het dashboard. Als ik nu storing laat lezen denk ik niet dat dit een representatief beeld geeft van de status. Zoiets al eens gehad met een diagnose van een
Passat met een beschadigde draadboom, gaf 4 bladzijden vol met diverse storingen maar bracht me geen steek verder, wel armer. Uiteindelijk na dagen zoeken een vochtige bundel onder de voorstoel gevonden waardoor afsplitsingen los gerot waren.

Ga eens even de module bekijken.

Scorpio72 (0), 13 jaar geleden

Update-je, de storingen in het dashboard displaytje zijn opgelost. De print verbinding in de tellerset zaten niet helemaal lekker omdat een zo te zien niet zo geduldige voorganger monteur een klipje had afgebroken bij het nogal lomp uitelkaar halen van de set (aan de vele wrikschades te zien). De verbindingspennetjes van het losse printje van de automaatindicator konden hierdoor een beetje bewegen en slecht contact maken.

De storing in de automaat is trouwens niet meer voorgekomen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.