Peugeot 407: Automaatbak af en toe storing

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: RFN

Automaatbak af en toe storing ik heb de auto uitgelezen en krijg voor mij vreemde codes daar kan ik helaas niets mee.
Dit zijn de codes: C0646 - C1036 - U2D4F - C268E

Vr.gr. KFA

KFA

Geplaatst door KFA (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

mawi1974 (0), 12 jaar geleden

ben je inmiddels achtergekomen wat deze codes zijn?

KFA (0) PRO, 12 jaar geleden

De enigste code wat ik tot op vandaag heb door gekregen is C1036 dat zou een sensor van de automaatbak zijn.
Alleen de klant heeft nog geen problemen weer gehad

mawi1974 (0), 12 jaar geleden

Vandaag kreeg ik een tweetal storingen, storing defect automatische versnellingsbak en storing defect cruise control. Heb naar huis kunnen rijden in (ik geloof) 3e versnelling? Storing bleef tijdens de rit aan. Bij thuiskomst auto op de oprit gelaten ben ik binnen gaan kijken of ik op internet wat kon vinden en of de wegenwacht kon komen kijken. Hele discussie gehad met de wegenwacht, aangezien de auto rijdt en ik thuis ben kan beter wachten tot maandag en bij de garage zelf brengen. Maar nu, ik wil de auto in de garage zetten, ik start de auto, alle checks uitgevoerd, geen melding van een storing! Ik zet de auto in achteruit, rij naar achter, parkeer de auto, geen melding gezien.

Wat kan hiervan de oorzaak zijn?? Defecte sensor op de versnellingsbak?? Software probleem?? Niet genoeg olie in de versnellingsbak??

Dan heb ik een vraag, wat gaat het kosten om de software te updaten, sensor vervangen (mits het daadwerklijk dat is) en olie van de versnellingsbak bijvullen of verversen? Heb ook ergens gelezen dat het aan 2 elektrische kleppen kan liggen in de versnellingsbak?? In ieder geval bij het lezen van andere die mogelijk dit probleem hebben gehad, merk ik hetzelfde bij de mijne. Bijvoorbeeld, traag reageren bij optrekken of als je plotseling kracht nodig heb om in te halen dat hij traag reageert. Ik las dat iemand dit probleem oploste met een software update voor de versnellingsbak, werkte daarna prima! Laatste keer dat ik voor een onderhoudsbeurt bij de garage was zeiden ze niks over dat het een software update nodig had, kijken ze dit niet standaard na of alles actueel is?

Heb het effe niet breed op dit moment en ik wil enige zicht hebben op een richtprijs wat ik kan verwachten om dit euvel op te lossen, dan kan ik me in ieder geval mentaal op voorbereiden. Ik ga ervan uit dat niks mis is met de versnellingsbak want alles werkt gewoon. Als het de sensor is dat vervangen moet worden, wat gaat get +/- kosten die te vervangen? Duurt dit lang, bijv. kan ik hierop wachten?

KFA (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik zou in eerste instantie de auto wel laten uitlezen en afwachten wat er uit komt dan kun je altijd nog kijken wat je er mee doet.
Gelijk nieuwe software lijkt me wat vreemd.

KFA (0) PRO, 12 jaar geleden

Klant is niet terug geweest.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum