Peugeot 406 Break 2001: Automatische verlichting

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: RHZ, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 80

Wanneer ik de automatische verlichting (AV) uitschakel kunnen de lichten uiteraard met de gewone schakelaar in- en uitgeschakeld worden. Het vreemde is nu dat, wanneer ik de verlichting handmatig INschakel terwijl de AV is UITgeschakeld, na enige tijd de AV zichzelf weer inschakelt. Vervolgens gaan de lampen die op dat moment aan zijn, dan uit zichzelf aan en uit of knipperen enkele malen. Ik moet dan de lampen handmatig uit- en weer inschakelen. In mijn Haynes boek staan diverse bedradingsschema's maar de AV wordt niet genoemd of is onvindbaar.
De kolomschakelaar, dus de volledige unit met licht en clignoteur schakelaar, is enige tijd geleden vernieuwd omdat de clignoteur schakelaar mechanisch kapot was, de handel viel te gemakkelijk in de stand 'linksaf'.
Ik weet niet waar de AV op reageert; is dat dezelfde sensor als die voor de Automatische ruitewisser of zit er een extra sensor in en waar zit die dan? De AV-stand wordt geactiveerd door het ingedrukt houden van een drukknop op de lichthendel waarna een 'ping' te horen is en het display 'Automatische Verlichting aan' vertoont. Opnieuw indrukken en enige tijd vasthouden schakelt die toestand weer UIT. Er zit dus een geheugen in het systeem die de gekozen situatie onthoudt. Waar zit dat onderdeel dan en kan ik de verbinding losmaken zodat de AV helemaal niet meer werkt maar de verlichting gewoon altijd handmatig kan worden ingesteld?

Hempie1

Geplaatst door Hempie1 , lid sinds 11 jaar geleden

1 Reactie

Hempie1, 1 jaar geleden

Ik merkte op dat de kolomschakelaar eerder vernieuwd is. Alle functies werkten toen probleemloos. De nieuwe kolomschakelaar is van hetzelfde merk en type als het origineel (VALEO). Kan een massaprobleem de oorzaak zijn?

    Helaas oplossing niet gevonden, auto is tot mijn spijt naar Nigeria vertrokken, wegenbelasting voor oudere dieselmotor rees de pan uit. - Hempie1, 4 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 Break of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.