Peugeot 406: Autoradio vervangen origineel -> JVC

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: HDI 2.0

Ik mijn huidige peugeot 406 uit okt-2000 zit een originele radio (met cassette) en een originele cd wisselaar in de achterbak. Ook is deze radio te bedienen mbv hendeltje aan het stuur.

Nu wil ik deze radio gaan vervangen door een "normale" JVC autoradio. Ik zie dat er wel inbouwkits te vinden zijn op o.a. ebay, maar kan ik de oude ingebouwde autoradio gewoon vervangen of ga ik dan nog tegen problemen aanlopen? Moet ik ook nog een apart kabeltje oid aanschaffen zodat mijn stuurbediening blijft werken?

Wie heeft er ervaring in het vervangen van een peugeot autoradio en kan mij hier meer info over geven?

TheAra

Geplaatst door TheAra (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

Stuurbediening zul je niet meer kunnen gebruiken. Voor inbouw van standaard radio heb je een frame nodig waar deze ingezet kan worden. Verder is er ook een verloop kabel nodig. Deze kabel kost 3 of 4 euro bij een dealer.

heemskerk4251 (0), 15 jaar geleden

Theara,

Waarom zoek je niet een fabrieksradio met cd speler op bv Ebay of marktplaats. Voor 100 euro heb je alles wat je wilt, zonder dat je gevaar loopt dat e.e.a. niet werkt.

Als je toch besluit tot inbouw van een JVC radio sluit dan niet de ISO stekker zomaar aan op de JVC. In de ISO stekker die in de fabrieksradio geplugd zit, zitten ook de signaaldraden naar het display in het dashbord van de auto. Dus een verloopsnoertje halen bij de dealer. Doe je dit niet dan krijg je de gekste storingen in de electronica.

Dit geldt alleen voor de bovenste stekker. Die stekker die de speakers bedient kan je gewoon aansluiten op de JVC.

Gr.

Cees

Petuhr (0), 15 jaar geleden

Ik heb in mijn Peugeot 307 sw nog niet zo lang geleden een JVC radio ingebouwd. Ik heb nu 'last' van gekke storingen (zie mijn topic). Wat hierboven staat zou ik dus opvolgen. Bij mijn peugeot werd een radio cassete geleverd icm een cd wisselaar. Aangezien de JVC ook mp3 ondersteunt, heb ik deze geinstalleerd. Kennelijk niet helemaal juist aangesloten.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.