Peugeot 406: Uitval snelheidsmeter

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Sinds vorige week is 2 keer mijn snelheidsmeter even uitgevallen. De snelheidsmeter viel terug naar 0, en ging na een paar seconden weer terug naar de juiste snelheid. De motor bleef gewoon goed lopen, en de toerenteller viel niet uit.
Beide keren gebeurde het (toevallig?) vrijwel op de zelfde plek op de snelweg onderweg naar mijn werk.
Uit andere berichten las ik dat de uitval van de snelheidsmeter aan de snelheidsensor op de versnellingsbak kan liggen of aan de bobine. Omdat de motor en toerenteller geen problemen vertonen denk ik zelf aan de bobine. Zou het vervangen van de bobine dit probleem verhelpen, of zijn er evt nog andere oorzaken mogelijk?

kjdkraker

Geplaatst door kjdkraker (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

Bij die van jou is het probleem de sensor op de bak. Bobine was probleem bij auto's voor 2000 ongeveer.

kjdkraker (0), 15 jaar geleden

Dank voor je bericht.
Maar als het aan de snelheidsensor op de versnellingsbak ligt, dan zou ik ook problemen verwachten met het toerental van de motor. Of kan ik daar op wachten?

306 cabrio (0) PRO, 15 jaar geleden

Het motortoerental komt niet uit deze sensor. Deze is alleen voor de snelheid.

kjdkraker (0), 15 jaar geleden

Aha. Bedankt

AntonenJolien (0), 15 jaar geleden

Toch interessant dat het op dezelfde plek op de snelweg gebeurde. Reed je niet toevallig onder hoogspanningsleidingen door?

kjdkraker (0), 15 jaar geleden

Geen hoogspanningsleidingen oid in de buurt.
Het uitvallen van de snelheidsmeter is de afgelopen week niet meer opgetreden. (Even afkloppen.) En omdat de uitval blijkbaar sowieso geen verdere problemen geeft voor het toerental, laat ik het voorlopig lekker zo.

Erwin2907 (0), 15 jaar geleden

ik heb een zelfde 406 gehad uit 2001 en heb met dat probleem een jaar of 2 gereden. Sporadisch viel de snelheidsmeter dan heel even uit zonder verdere gevolgen. Het schijnt dat de printplaat van de kilometerteller zwak is, hiervoor zijn reparatiebedrijven en hier op problemcar is er ook al heel wat over geschreven. Als het de snelheidsensor op de versnellingsbak is zou je dagteller/ kilometerteller tijdens de storing ook moeten stoppen. Dit eerst controleren en niet zomaar onderdelen vervangen, want gissen is missen.

kjdkraker (0), 14 jaar geleden

Het uitvallen is nog een paar keer voorgekomen, maar het probleem is nu al 2 maanden weggebleven. (Even afkloppen..)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.