Peugeot 5008: bandenslijtage

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,6

Als rustige rijder blijkt dat na 23000 km mijn achterbanden nu al aan vervanging toe zijn. Michelin Primacy banden zitten eronder. Vooral rechtsachter is versleten. Ik heb geen stoeprand of iets dergelijks geraakt. Er komen nu 2 nieuwe banden achter op en de auto wordt uitgelijnd bij de dealer. Ik kreeg echter te horen dat de achterwielen van de Peugeot 5008 niet kunnen worden bijgesteld. Het enige wat ze dus kunnen constateren is of de uitlijning van de achterwielen voldoet aan de fabrieksspecificaties. Is dat het geval dan is dat dus jammer en zit ik na zo'n 23000 km weer aan nieuwe achterbanden vast.
Hebben meer Peugeot 5008 rijders hier ervaringen mee?
vr.gr. egbert reinders

egbertreinders

Geplaatst door egbertreinders (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 5008? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Beunhaas (500) PRO, 12 jaar geleden

Ga er maar vanuit dat dat normaal is wegende geometrie van de achtertrein.
Ook de nieuwe Partner/Berlingo schijnen daar last van te hebben.

jeromtje (0), 12 jaar geleden

Naar het schijnt zou het helpen met versterkte banden te monteren achteraan , dus banden met code C ... reinforced .

oldtimer (0) PRO, 12 jaar geleden

De banden op de hooge spanning dus voor zwaar beladen zetten en houden schijnt ook te helpen.
Maar wacht eerst het uitlijnrapport maar even af als het camber en de sporing en de rijlijn teveel afwijken zal er een nieuwe achteras onder moeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 5008 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum