Peugeot 307: Bediening ventilatie

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hoi ,

Ik heb het volgende probleem.

Mijn ventilatie systeem leidt een eigen leven. Het is een automatische airco met gescheiden regeling. Als ik de lucht wil regelen naar bijv alleen onder bij de voeten gebeurt er niets. De lucht blijft dan uit de roosters in het midden komen. Idem als ik de lucht alleen op de voorruit wil laten blazen. Een enkele keer reageert het systeem wel, maar dan onlogisch, bijv. ik selecteer dat de lucht bij de voeten moet blazen en hij gaat dan de lucht naar de voorruit blazen. Ook als ik de knop induw om alle lucht op de voorruit te blazen (ontdooien, ontwasemen) komt er geen lucht uit de roosters bij de voorruit. De ventilator gaat wel maximaal blazen. M.i. worden de kleppen niet goed aangestuurd. Ze hebben het motortje al vervangen dat de kleppen regelt, maar het probleem blijft. Tevens is de computer uitgelezen, deze gaf geen foutmelding aan. Heeft iemand dit al eens aan de hand gehad en kan me vertellen waar het probleem zit?
Als het systeem automatisch (ECC) regelt, dan wordt er alleen lucht uit de roosters in het midden geblazen.

Jack

[url=http://img638.imageshack.us/i/regeling.j...][img]http://img638.imageshack.us/img638/7995/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

piekepotloed

Geplaatst door piekepotloed (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Is het systeem "bekeken" door een dealer? Met dealer apparatuur kunnen ze meer gegevens bekijken en testen dan alleen storing uitlezen.

harry4203 (490) PRO, 13 jaar geleden

vrees voor een nieuw kachelhuis, er zit waarschijlijk een klep vast. krijg er toevallig volgende week ook een.

piekepotloed (0), 13 jaar geleden

Nee, het systeem is door een "vreemde" garage uitgelezen.

Als ik achter het bedieningspaneel met de hand de klepstand verander, gaat dit zonder moeite, er is geen kracht voor nodig, het lijkt me dan sterk dat er een klep vastzit, dan zou ik toch enige weerstand moeten voelen?

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

....... met de hand de klepstand verander achter het bedieningspaneel? Het is toch een kabelloos systeem? Of begrijp ik je niet goed?

harry4203 (490) PRO, 13 jaar geleden

tja, nou volg ik het idd ook even niet meer. last van de warmte zeker?

piekepotloed (0), 13 jaar geleden

Misschiem omschrijf ik het niet goed mbt het bedieningspaneel en klepstand, maar achter het bedieninspaneel (dus niet het bediengspaneel zelf) ga ik met de hand iets verder omlaag aan de kant van de bijrijder en kom ik uit bij het motortje dat zorgt voor de verstelling. Iets daarvoor kun je tegen iets duwen waardoor ik de stand kan veranderen en zodoenden de lucht naar de voorruit, het midden of naar onderen kan sturen. Dat bedoel ik met handmatig veranderen en dat gaat zonder weerstand.

harry4203 (490) PRO, 13 jaar geleden

ja dat klopt, maar als je die verstelling zo kunt bewegen met het motortje er nog op is je kachelhuis overleden.

piekepotloed (0), 13 jaar geleden

Hij gaat eind deze week naar de garage voor verder onderzoek. Ik laat het wel weten waar daar uit komt.

piekepotloed (0), 13 jaar geleden

Het is inmiddels gerepareerd, het was iets met een asje dat ze geborgd hebben heb ik me laten vertellen. In ieder geval werkt het nu sinds enkele weken zonder problemen. Bedankt voor jullie reacties.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.