Peugeot 406: Benzine lucht

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine

Sinds een week ruik ik een penetrante benzine lucht in het intrieur heb alle leidingen nagekeken maar niets bijzonders kunnen ontdekken .
Wie weet waar het vandaan zou kunnen komen???

eljafaka

Geplaatst door eljafaka (55) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Erwin2907 (0), 13 jaar geleden

van het benzinedamp absorbtiefilter dat onder je rechter wielbinnenscherm is gemonteerd. Benzinelucht komt dan uit dit filter mooi aan de luchtinlaat zijde van het ventilatie systeem.
Filter uitwisselen

Richard9710 (0), 13 jaar geleden

Misschien dat toch de benzine leidingen wat poreus zijn en dat er wel benzine door lekt maar slechts zo weinig dat het meteen verdampt.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Waarom vul je het motortype of motorgegevens nu niet in? Als het een XU 16 klepper is, dan is het vaak het korte stukje benzineslang op de brandstof-gallerij. Meestal lekkend te zien vlak na de koude start.

eljafaka (55), 13 jaar geleden

Hans 4074 ,
Het is een 16 klepper , ik heb de leidingen onderzocht op lekkage , echter niets te vinden .
ga bij de vuldop achter het scherm kijken of daar iets zit wat eventueel kan lekken . de bezine damp komt alleen te voorschijn na het rijden .
Zou het kunnen zijn de op een of andere manier de bezine van de retour leiding ergens verdampt en zo in het interieur terecht komt??????

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Gezien de ervaringen ga ik toch eerst voor dat genoemde korte stukje slang, of aansluiting hiervan, tussen het nylon hoekstukje en de brandstofgalerij. Probeer (uiteraard voorzichtig en zonder geweld) eens een beetje te wiebelen aan dit stukje slang t.h.v. die aansluiting.

eljafaka (55), 13 jaar geleden

Hans 4074
Heb alles gecontroleerd . Heb TOCH maar dat stukje leiding voor de galerij vervangen . Hoop dat het opgelosd is . Bedankt voor de adviezen !!!!!

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Gelijk heb je, en hopelijk is het hiermee opgelost!? Laat het t.z.t. nog maar even weten.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

En?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.