Peugeot 406: climate control

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

De climate control werkte goed op dat moment, maar na het parkeren van de auto , wilde ik de contactsleutel uit het contactslot halen ,maar het was alsof het contactslot niet naar de o stand wilde. Na een paar keer de sleutel een beetje heen en weer draaide ging de climate control uit en weer aan en weer uit.
Toen kon ik opeens de sleutel uit het contactslot halen, alsof er niets aan de hand was.
Na een kwartier start ik de auto weer om weg te gaan, maar al wat ik deed de climate control werkte niet meer, dus geen aanjager meer en geen airco enz.
De auto werkt verder prima, alles werkt wel , behalve de climate control.
Nu heb ik gelezen hierop problemcar dat dit wellicht aan de BSI kan liggen.
Heeft iemand een idee of ik in de goede richting zit??

delint41

Geplaatst door delint41 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jvsteenbergen (0), 13 jaar geleden

ja, zit een klein relais in de bsi. die brand wel eens door.
Je kunt ze los vervangen door opsnijden bsi en bij de electronica dealer gelijk relais te halen en over solderen maar is wel en gepriegel.
of andere bsi eraan hangen

KRG (0), 13 jaar geleden

Zie deze links voor reparatie BSI ivm niet werken airco.

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

en
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

pieterp9094 (0) PRO, 13 jaar geleden

Heeft jou auto wel een BSI ? Post eens even je VIN van de auto, chassisnummer. In 2000 liepen er namelijk twee types van de 1.8 16V, de LFY en de 6FZ. De 6FZ kan inderdaad problemen hebben met het relais.

Notty2 (0), 13 jaar geleden

Als het contactslot moeilijk gaat, kan dan niet het electrisch deel gedeeltelijk verbrand zijn? De aansluiting van de aanjager maakt geen contact meer. Aanjager werkt niet en de climate control dus ook niet.
Dit heb ik onlangs gehad bij mijn 406 hdi '99 (contactsleutel kon na een rit met de aanjager in de hoogste stand niet verwijderd worden). Met een nieuw electrisch deel van de sloop werkt alles weer.

delint41 (0), 13 jaar geleden

Eindelijk zijn we erachter waar het probleem zat, en Notty2 had het bij het rechte eind. het probleem was begonnen met het contactslot, en uiteindelijk is het contactslot eruit gehaald door de dealer, en gerepareerd, en de aanjager en de airco doet het weer goed.

Bedankt voor alle goede adviezen de raad.

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum