Peugeot 307: bestuurderstoel

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16 i

ik heb een peugeot 307 van net 4 jaar en heeft net 56000 km gelopen en nu valt het schuimrubber al uit mijn stoel zodat de hele zij want in valt is dit normaal of kan je het voor garantie opgeven

wilco1

Geplaatst door wilco1 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

Dat is niet normaal en ik zou er even mee langs de dealer gaan.
Misschien kom je in aanmerking voor een coulance regeling.

wilco1 (0), 16 jaar geleden

hans bedankt voor je bericht ik ben vanmiddag naar zwolle naar de garage geweest en die heeft contakt gehad met peugeot nederland en gezien de km stand en het jaartal en het onderhoud kom ik niet in aanmerking voor een coulance regeling maar ze wilden hem wel maken bij de garage en dat koste 243 euro dat is nog eens service van peugeot dan krijg je gewoon een nieuwe zitting dan kan je weer 4 jaar zitten of te wel service van niks peugeot nederland ik wou dat ik die peugeot 307 nooit had gezien dan was ik in ieder geval niet zo vaak bij de garage geweest afz een zeer ontevreden peugeot rijder

Treb (0), 16 jaar geleden

Moi,
Dat is toch niet normaal? Weet je zeker dat er niet een foutje in die stoel zit? Ik weet niet wat zo'n stoel kost (zal niet weining zijn), maar je zou er toch vanuit moeten kunnen gaan dat hij langer dan 4jaar/56.000 km mee gaat.
Kijk er nog eens goed naar, of je niet iets ontdekt wat niet klopt.
Groet van een, overigens, tevreden Peugeotrijder,
Bert

wilco1 (0), 16 jaar geleden

ja van de peugeot garage zeiden ze dat het niet goed was maar buiten de garantie viel en er niks van kon verhalen omdat ik zelf de beurten had gegeven maar het kon wel gemaakt worden en dan krijg ik een nieuwe onderziting en die kost maar 243 euro dat is veel geld voor een auto die je na drie maand al zat was door de vele mankementen en ik ben nog nooit zo vaak bij de garage geweest dus 1x een peugeot en nooit weer

sel (0), 16 jaar geleden

Als een peugeot rijder kan ik het alleen maar bevestigen dat service van Peugeot zwaar teleurstellend is.. Als je kijkt naar Volkswagen / Audi, dan is het coulance regeling veel beter geregeld; auto's van zelfs tot 7 jaar komen voor een coulance regeling in aanmerking.. Dat moet je niet bij Peugeot proberen, wordt je zo wat uitgelachen.

de kroon (0), 16 jaar geleden

Beste Wilco,

Op 1 mei 2003 is er een nieuwe consumentenwet van kracht. Deze houdt in dat een product, dus ook een auto, teruggebracht kan worden als er verborgen mankementen aan zijn. De koop mag dan worden ontbonden.

Voor de rest is het ook zo dat je wettelijk gezien recht hebt op een deugdelijk product ook na afloop van een garantieperiode.
Van een autostoel mag je verwachten dat deze bij normaal gebruik langer dan 4 jaar en 56.000 km mee gaat.

Hieronder staat een voorbeeld brief die je zou kunnen gebruiken. Je kan hem ook op internet vinden, maar gemakshalve heb ik hem hieronder er even bijgedaan.
Veel succes. Heb zelf ook een 307 sw en ben er op zich tevreden over. Over garages en service in het algemeen echter niet echt.

Geachte heer/mevrouw,

Op kocht ik bij u een . Het betreft een .
Het functioneert niet zoals ik mag verwachten en vertoont de volgende gebreken:

Het moet alle eigenschappen bezitten die nodig zijn voor normaal gebruik. Dit is nu niet het geval. Ik ben van mening dat deze problemen niet hadden mogen ontstaan, gelet op de ouderdom en de aanschafprijs van het .
Helaas is dit wel het geval en ik verzoek u vriendelijk de defecte onderdelen te repareren of te vervangen.

Ik verzoek u vriendelijk binnen twee weken schriftelijk te reageren op mijn brief..

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Let wel op de garantievoorwaarden zijn schriftelijk vastgelegd, bij het tekenen van het koopkontrakt geef je aan dat je van alle voorwaarden op de hoogte bent.Dus consumentenwet of niet je hebt gewoon geen enkel recht want je hebt getekend voor de voorwaarden.

de kroon (0), 16 jaar geleden

Hai,

Dat is nu het mooiste van die wet, er kan in de algemene voorwaarden, getekend of niet, gezet worden wat ze willen, als dat onredelijk is, dan gaat de nieuwe consumentenwet voor.
Elk product dient aan bepaalde eisen te voldoen. Als dat product niet aan de eisen voldoet heb je recht op vergoeding daarvan.
dus in dit geval: de gemiddelde levensduur van een stoel dient bv 7 of 8 jaar te zijn bij normaal gebruik. De garantie is 2 of 3 jaar dan dient de stoel in ieder geval na 4 jaar nog in een behoorlijke staat te verkeren. Algemene voorwaarden of niet.
grt
Tanja

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Tanja moet dan wel even de term "normaal gebruik" precies definieëren, en dat kan niet.

de kroon (0), 16 jaar geleden

normaal gebruik wil zeggen, de stoel gebruiken waarvoor deze gemaakt is dus erop zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.