Peugeot 307: verkeerd getankt: benzine i.p.v. diesel

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0HDI

Helaas, familie van mij heeft in hun auto verkeerd getankt. Benzine in plaats van Diesel, en daarna doorgereden totdat de motor raar begon te doen (toen zijn ze erachter gekomen). Mijn vraag is eigenlijk wat hier de gevolgen van kunnen zijn. Bij de garage hoorden ze al mogelijk dat de brandstofpomp beschadigd kan zijn. Kan er eventueel meer uit voortvloeien? Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben (en zich er niet voor schamen om dat te melden)?

jjbeukema

Geplaatst door jjbeukema (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

De hdi kan prima tegen een beetje benzine, ik heb dit al meerdere keren meegemaakt, niets aan de hand gewoon de snelsluiting onder de tank losmaken en de benzine stroomt eruit als hij stopt met stromen de aansluiting weer goed vastmaken en aftanken met diesel, motor starten en na een paar minuten loopt hij weer prima.
De benzine natuurlijk niet in het riool laten lopen maar opvangen en milieuvriendelijk opruimen.

andreetje (0), 16 jaar geleden

Ik heb wel eens gehoord dat je op korte termijn niets merkt, maar dat de benzine wel invloed heeft op de werking van de brandstofpomp. Benzine zou slechter smeren dat diesel, en met name de moderne pompen zouden daar gevoeliger voor zijn.

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb er hier nog 1 lopen met 240.000 km die in het begin een keer gestopt was op de Afsluitdijk omdat hij verkeerd getankt had, dus het valt volgens mij wel mee, de huidige zwavel arme brandstof smeert ook niet zo geweldig.

harry4203 (490) PRO, 16 jaar geleden

idd al verscheidene malen meegemaakt dat ze doorreden totdat ie er mee stopte, gewoon zoals oldtimer zegt, aftappen en diesel erin en hij loopt nog jaren.

Treb (0), 16 jaar geleden

Moi,
In dit topic: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p... wordt wel gesproken over eventuele gevolgschade ...
Groet,
Bert

206gti (0) PRO, 16 jaar geleden

Gevolgen van de benzine zullen pas na langere tijd naar boven komen. Goed het systeem leeghalen en het brandstoffilter vervangen is het advies. De drukken in de pomp kunnen oplopen tot 1600bar en dat zonder enige smering vind die pomp niet zo heel fijn.

The11311 (0), 16 jaar geleden

Er is maar 1 manier om er achter te komen en dat is d.m.v. de tank goed aftappen, filter vervangen en de juiste brandstof tanken. Als je later voor problemen komt te staan weet je iig een mogelijke oorzaak. HDI pomp vervangen kan altijd nog...

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Meneer Beukema hoe gaat het ondertussen. Is de familie al weer een beetje gerustgesteld en met de fijne 2.0 hdi op pad, of moet er nu een beroep op de reserve's worden gedaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum