Peugeot 206: Bij een koude start hikt / schokt auto en volgt er een airbag st

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Sinds kort hikt/schokt mijn auto soms bij een koude start en volgt er een airbag storing. Wanneer ik de auto uit zette en hem daarna weer startte deden de problemen zich niet meer voor.

Wanneer de auto warm is dan start hij zonder problemen en volgt er ook geen airbag storing. Ook als het warm weer is start de auto vaak zonder problemen.

Het hikken/schokken wordt nu steeds heviger en begint vaker voor te komen. De auto na de eerste start uit zetten en opnieuw starten werkt nu ook niet meer altijd.

Kunnen de problemen door de accu worden veroorzaakt of ligt het ergens anders aan?

robkerssens

Geplaatst door robkerssens (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Inderdaad....laat in ieder geval de accu testen! Als de accu slecht/defect is, valt tijdens starten de spanning te ver terug en krijg je een airbagstoring.

robkerssens (0), 12 jaar geleden

Hans, bedankt voor je snelle reactie.

Kan het hikken/schokken bij het starten ook door de accu worden veroorzaakt? Zijn er naast de accu ook nog andere oorzaken mogelijk?

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Het zou kunnen dat de accu zo slecht is, dat tijdens starten ook de motor-electronica onder de noodzakelijke spanning komt.
Nogmaals: laat de accu incl. aansluitingen testen/controleren. Ga hiervoor naar een garagebedrijf die een accu-tester met diep-scan technologie hebben. Ik denk dat zo onderhand de meeste fatsoenlijke garages er wel 1 hebben?
Je kunt er ook voor kiezen om eerst het systeem uit te laten lezen. Mogelijk komen er nog andere storingen naar boven die het hikken/schokken veroorzaken. Is de accu inderdaad slecht, dan zal er waarschijnlijk in het airbagsysteem een (tijdelijke) storing voedingsspanning te laag uit te lezen zijn.

robkerssens (0), 12 jaar geleden

Gisteren is de auto naar de garage geweest.
De accu en bougies zijn vervangen en de boardcomputer is uitgelezen. Er waren verder geen storingen/meldingen.
Het probleem heeft zich niet meer voorgedaan.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.