Peugeot 206: onderhouds indicatie sleutel

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

kan iemand mij vertelen hoe ik het onderhouds sleuteltje wat oplicht naast de km teller kan uitschakelen
het betr, een 206cc bj 2004

luc60

Geplaatst door luc60 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Jawel, maar meestal geeft dit aan dat er onderhoud/olie verversen nodig is. M.a.w. resetten is niet de methode om onderhoud te omzeilen, tenzij dit wel uitgevoerd is maar vergeten te resetten?

luc60 (0), 12 jaar geleden

hallo Hans,
natuurlijk probeer ik niet onderhoud te omzeilen, ik heb deze auto pas gekocht en de auto heeft zoals ze hebben gezegd een onderhouds beurt gehad, heb het een en ander nagelopen waren nieuwe schijven voor en achter op gekomen nieuwe blokken,
zelf gezien dat tevens lucht filter nieuw is, olie is heel licht vervuild na 2000 km ik ga ervan uit dat men dus niet bezuinigd heeft op een paar tientjes olie, vergeten kan natuurlijk wordt de olie dmv sensoren gemeten of deze vernieuwd moet worden dan zou het inderdaad kunnen wat voor advies geef je me?

antoonio (0), 12 jaar geleden

knopje dagteller indrukken en vasthouden contact aan teller loopt dan vanzelf terug naar 0

antoonio (0), 12 jaar geleden

[quote=antoonio]knopje dagteller indrukken en vasthouden contact aan teller loopt dan vanzelf terug naar 0[/quote]
olievervuiling en dergelijke wordt niet automatisch gecontroleerd alleen het peil

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Nou oke ......voor deze ene keer (LOL)

Je neemt plaats op bestuurders-stoel, drukt het rechter knopje in instrumentenpaneel (schuin onder toerenteller) in. Je blijft dit knopje ingedrukt houden en zet dan het contact aan = 2de stand contact net voor bedienen startmotor. Nu verschijnt in het tellerdisplay bovenin instr.paneel het cijfertje 10 met sleuteltje(onderhoudsindicator) Je houd het knopje zolang ingedrukt tot 10 afgeteld is naar =0. Daarna knopje los, contact uit, contact aan en foetsie is het sleuteltje en verschijnt er als het goed is 30.000km = aantal kilometer tot volgende beurt/olieverversing.

antoonio (0), 12 jaar geleden

[quote=hans4074]Nou oke ......voor deze ene keer (LOL)

Je neemt plaats op bestuurders-stoel, drukt het rechter knopje in instrumentenpaneel (schuin onder toerenteller) in. Je blijft dit knopje ingedrukt houden en zet dan het contact aan = 2de stand contact net voor bedienen startmotor. Nu verschijnt in het tellerdisplay bovenin instr.paneel het cijfertje 10 met sleuteltje(onderhoudsindicator) Je houd het knopje zolang ingedrukt tot 10 afgeteld is naar =0. Daarna knopje los, contact uit, contact aan en foetsie is het sleuteltje en verschijnt er als het goed is 30.000km = aantal kilometer tot volgende beurt/olieverversing.[/quote]
(hier moet je toch wel een goede opleiding hebben om dit zo te kunnen uitleggen )

luc60 (0), 11 jaar geleden

Is goed gegaan bedankt

harry4203 (540) PRO, 11 jaar geleden

al meerdere keren zeker, haha

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.