Peugeot 406: Blower werkt niet meer

Bouwjaar: 1995, Motorcode: 1.8 16V

Mijn blower deed het af en toe niet. In het begin schoof ik het doseerstaafje niet meer helemaal terug naar het begin. Kort daarna werd het slechter want hij deed het vervolgens pas als ik over een hobbeltje reed. Inmiddels doet hij het vandaag al de hele dag niet ondanks de vele hobbels en kuilen. Mijn vader had het over koolborsteltjes die versleten kunnen zijn van de ventilator op de kachelradiateur. Wie herkent dit probleem en of dit met enige zekerheid vervanging van deze blower betekent?

Prutser Kris

Geplaatst door Prutser Kris (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

wkhoek (0) PRO, 16 jaar geleden

probeer er eens met je vuist tegen aan te slaan (met beleid natuurlijk). Bij de meeste kachel motoren geeft deze hamerslag revisie een tijdelijke opleving. Als dat bij jouw ook zo is dan word het tijd voor een nieuwe kachel motor. Als dat niet helpt, zou je hem eens rechtstreeks op een accu aan kunnen sluiten. Als die het dan wel doet zal de aansturing niet meer goed zijn.

Prutser Kris (0), 16 jaar geleden

Beste wkh bedankt voor je reactie. Ik heb inmiddels het dashboardkastje verwijderd, evenals het stukje board. Ik wacht nu even af als hij het niet doen en zal dan gericht tikken om te kijken welk effect het heeft. Er zitten verschillende kastjes naast waar ik de functie nog niet van weet, dus ik ben benieuwd. Mijn neef (automonteur) vertelde dat het ook een overlijdende weerstand kan zijn.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.