Peugeot 206: Brommen motor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 diesel

Hoi hoi

Het betreft een 206 1900diesel met airco.

Ik heb al een tijdje een probleem dat mijn motor een brommend geluid maakt bij het optrekken (bij +/- 2000 tr/min), hierbij hebben we ook nog het probleem dat de multiriem steeds 1 v-tand verspringt van zijn poulie(alle wielen lopen in 1 lijn en er is nergens geen speling te bespeuren). Het vreemde hieraan is dat de riem nooit meer dan 1 v-tand verspringt.

Het brommend geluid kunnen we opzoeken door met de gas te spelen. We zien dan duidelijk de multiriem op en neer beweegt en horen dan een brommend geluid. Als we de riem verwijderen en motor zo laten draaien is het geluid weg.

Ik vermoed dat de dynamo, servopomp, aircopomp of spanrol defect zijn of slecht werken. Ik ben bij een officiele Peugeot verdeler geweest maar hij kon niet dadelijk zeggen waar het probleem zich bevond en ik heb geen zin om deze onderdelen één voor één uit te wisselen totdat het probleem opgelost is.
Het probleem is opgedoken enkele maanden na het vervangen van de distributieriem.

Wat betreft de multiriem vermoed ik dat het ook met het andere probleem te maken heeft.

Kan iemand me vertellen waar de problemen zich bevinden of heeft iemand dit probleem al eerder meegemaakt?


Bedankt


Alexander Hermans

De belg

Geplaatst door De belg (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

vervoort11761 (0) PRO, 17 jaar geleden

vervang de komplete riemspanner maar. probleem zal dan wel opgelost zijn.

wout12308 (0), 17 jaar geleden

Hallo Alexander, ik heb precies hetzelfde probleem gehad. Achter de dynamo (bijna niet te zien) zit de spandemper van de multiriem, hiervan zijn de rubbertjes in de ogen versleten. Deze vervangen, en het probleem is opgelost. Bij mij komt het probleem echter om de ong. 1,5 jaar iedere keer terug.

Gr. Wout

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.