Peugeot 206: Claxon

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Hallo,
kan iemand me aan een schema helpen hoe de claxon werkt bij een 206 bwj 2004
Ik krijg aan de stekker een constant massasignaal , de bedrading ( positieve) van de claxon naar de zekeringkast in het motorcompartiment is ook goed, evenals de zekering . Wie kan me helpen ?? Ik heb zelf de schema's tot en met bwj 2001, maar dit blijkt anders te zijn !

Zit er nog steeds een relais tussen en zo ja waar ??

Alvast bedankt voor het meedenken

Eric

ERIC2754

Geplaatst door ERIC2754 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ndrenth (0), 17 jaar geleden

hoi,

heb je da massa van de claxon zelf al getest deze wil wel eens wegvallen draai deze eens 90graden (of maak de massa schroef goed schoon met een roestborstel de massa schroef is tevens de schroef waarmee je de claxon vastzet).
en test deze dan direct op de accu.

kan me niet voorstellen dat er een relais tussen zit want er gaat geen hooge spanning naartoe (relais zijn er om met een kleine spanning een grote spanning veilig in te schakellen)

heb ook voor je gekeken in mij schama's maar die loopt ook tot 2001 (boek: Peugeot 206 haynes service and repair manual)

hoop dat je zo je probleem kunt oplossen!

vriendelijke groeten,
Nathanaêl Drenth

harry4203 (450) PRO, 17 jaar geleden

in die zekeringkast zit ook het claxonrelais. alleen kun je er niet bij. trek de stuurairbag er eens even uit, en verbind de claxonschak is door. het zal waarschijnlijk daar wel zitten, of je stuurkolomschakelblok is stuk.

ivo4682 (0), 17 jaar geleden

doe het stekkertje die achter de airbag zit maar een controleren die zit in het stuur geschoven die moet je los maken en een ampoogje aan vast maken en op het stuurwiel vast schroeven

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum