Peugeot 308 CC 2010: Cabrio dak en raam probleem

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 5FX, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 110

Goedendag,
Mijn naam is Arjen en ik ben bezig met een Peugeot 308CC 2009 met een dak probleem,
Het eerste probleem waar ik tegenaan liep was dat het rechtervoorraam niet te bedienen is met de schakelaar in de linker deur, wanneer je echter de schakelaar in de rechterkant bediend het wel werkt.
Door gemeten maar schakelaar is goed, toch voor de zekerheid een andere schakelaar getest maar deze werkt ook niet.
Nou is het zo dat sinds het raam probleem het dak ook niet meer open of dicht wil.
Is er iemand die dit herkent of ervaring heeft met deze problemen ?
Ik hoor het graag Groet Arjen.

Arjen Moor

Geplaatst door Arjen Moor , lid sinds 1 jaar geleden

5 Reacties

Beste antwoord, geplaatst door hans4074 PRO, 1 jaar geleden

Is idd een combi. Als er storing zit op een ruit, zal het dak ook niet werken. Zakt de ruit wél een stukje als je de portier-greep Rv buitenzijde beet pakt?

    Hallo Hans, ja dat werkt wel. - Arjen Moor, 1 jaar geleden

hans4074 PRO, 1 jaar geleden

Oké. Ik denk dat het probleem in het rechter ruit mechanische of in de bedrading zit. De ruit bedieningen zijn een vrij complex systeem qua electronica en werking. Daarom kan het dus zijn dat het raam welk werkt op de Rv schakelaar, maar niet met links of de centrale dakbedienings schakelaar in de middenconsole.
Mijn advies: laat em toch eerst uitlezen. Het liefst bij de dealer omdat ze daar de juiste apparatuur hebben om dit systeem uit te lezen.

Arjen Moor, 1 jaar geleden

Hans, dat zou wel een optie zijn maar over 2 weken en kosten €95 Ik dacht ik kijk zelf wel ;) heb zelf mechanische en elektronische achtergrond.

edddybecker, 4 maanden geleden

Arjen,
is dit probleem inmiddels oplost?? ik heb er namelijk 1 die precies hetzelfde doet..

Arjen Moor, 4 maanden geleden

Eddy, is inmiddels opgelost, diagnose stellen is mij gebleken is heel belangrijk, bij mij bleek achteraf een draadbreuk. Rechter voorraam. Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 CC of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.