Peugeot 308 CC 2012: Olie peilstok gaat niet verder.

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 5F02, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 115

Graag een ideetje voor het volgende probleem? Na het oliepeilen, gaat de peilstok er op een cm of 5 na, niet meer in.
Ik peil regelmatig en heb eerder nooit problemen ondervonden.
Ik heb met een iets dunner z.g. 'trekkabel' die door electriciens gebruikt wordt getracht langs obstakel te komen, maar vergeefs.
Hopelijk heeft iemand een idee?

Bert HH van Gijn

Geplaatst door Bert HH van Gijn , lid sinds 3 weken geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

Ook niet met wat draaien ?

Bert HH van Gijn, 3 weken geleden

Dank Kaleido, Nee, met veel fingerspitzengefuhl bezig geweest, zonder resultaat!

lange-frans, 3 weken geleden

olie peilstok helemaal demonteren .......dan kun je kijken of er iets in de buis zit en verwijderen . als je nu door drukt en er zit iets in zit het in je motor.

hans4074 PRO, 3 weken geleden

De nylon geleider van de distributie ketting is kapot. De peilstok loopt door deze geleider. Waarschijnlijk zijn er stukjes afgebroken en zitten in of voor het gat van de peilstok.

    Dit zou inderdaad heel goed mogelijk kunnen zijn Hans, dank voor het meedenken! Ik heb inmiddels op een engels forum een foto gezien van de geleider, waar idd de peilstok doorheen loopt. Vrees dat ik nu aan de beurt ben voor ketting- en spanners/geleiders vervanging. - Bert HH van Gijn, 3 weken geleden

hans4074 PRO, 2 weken geleden

Ik vrees het ook. Het advies is om eigenlijk om er niet meer mee te rijden of te starten. Er zit aan de bovenzijde ook nog een korte geleider....een aluminium steun met nylon geleider. Deze steun kan ook afbreken en tussen de ketting terecht komen.

    Dank Hans, hoewel je niets ervan merkt, is rijden inderdaad niet verstandig! Met vriendelijke groet, Bert. - Bert HH van Gijn, 2 weken geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 CC of stel zelf een nieuwe vraag.