Peugeot 206: Cabriodak werkt niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: RFN, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Hallo,
Ik heb een Peugeot 206 cabrio, nou is het zo dat de auto al een tijdje piept als ik harder dan 10 km per uur rij. Wij dachten het probleem te hebben gevonden.. hierbij heeft het dak een aantal minuten half open gestaan en is het contact uit geweest. Na dat dit gebeurde deed het dak helemaal niks meer... handmatig dicht en open kunnen krijgen maar elektrisch doet het helemaal niks meer... iemand enig idee wat het zou kunnen zijn?

Larissavantuijl

Geplaatst door Larissavantuijl (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

Is de handmatige open/sluit cyclus correct uitgevoerd? Olienippel op de pomp eerst open? De witte trekpalletjes links en rechts van het kofferdeksel in de juiste posities? Zo je omschrijving op te maken niet, want je schrijft....dicht - open en dat zou moeten zijn een complete handmatige open - sluit cyclus. Nippel sluiten en vergeet niet het kofferbakscherm daarna weer dicht te trekken. Ondanks de juiste handelingen kan het nodig zijn dat de dealer het systeem uit moet lezen en de aanwezige storingen moet wissen. Mogelijk zijn er nadien toch storingen aanwezig waardoor het dak niet werkt.

Rene Roolvink (0) PRO, 5 jaar geleden

Ik heb u via de E-mail de werkmethode gestuurd voor het wegklapbare dak .
Voor de rest , zie hans4074 .

Larissavantuijl (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor de reacties! Na handmatig sluiten, resetten en opnieuw proberen en een nachtje slapen werkte het dag weer gelukkig!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.