Peugeot 206: Rookvorming

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: HFX, Motorinhoud (cc): 1124, Vermogen (kw): 44

Hoi,

Ik heb gisteren zelf voor 't eerst olie gewisseld. Hierbij ietwat geknoeid toen ik het filter los draaide, en bij het bijvullen van de olie. Ik heb toen alles enigszins afgeveegd, maar kon niet overal bij. Net een stukje gereden, en toen ik thuis kwam viel het me op dat er rook/stoom onder de motorkap kwam. Online zijn de meningen nogal verdeeld, van "Brand wel weg" tot "brandgevaarlijk".

Dus ja, wat is wijsheid? :)

Groeten

Niels

Niels M

Geplaatst door Niels M (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1630) PRO, 5 jaar geleden

Rook verdwijnt vanzelf .

sleutelaar1952 (0) PRO, 5 jaar geleden

Wijsheid is schoonmaken om problemen te voorkomen



Groet Johan

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

Heb je de motorkap al open gedaan om te kijken waar die rook of stoom vandaan komt?
Want als het stoom is, dan heeft het niets met het verversen van de olie te maken, maar is het iets anders.

Niels M (0), 5 jaar geleden

Excuus, stoom was de verkeerde benaming. Tis echt rook. 't komt van het hitteschild/spruitstuk in het midden af, en ik denk ook van de uitlaat aangezien het vanaf de filter naar beneden liep. Net nog een stuk gereden en deze keer echter geen rook. Naast 'n niet zo frisse lucht, welke problemen kunnen er wel optreden uit jullie ervaring? Toch maar voor de zekerheid flesje remmenreiniger kopen morgen?

Niels

kaleido 1 (1630) PRO, 5 jaar geleden

Als hij nu al niet meer rookt , is er geen gevaar meer , alles een beetje schoon maken kan natuurlijk geen kwaad , wel even iets onder de auto leggen , voorkomt een smeerboel op de stoep/straat.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.