Peugeot 406: Cassettespeler omruilen voor een CD speler

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Hallo rijders,
In mijn 406 break 2.0 HDI zit een Clarion radio met een cassettespeler. In de achterbak zit, keurig weggewerkt aan de linkerkant, een CD-wisselaar. Alles doet het fijn.
Alleen: zo'n CD-wisselaar achterin vind ik maar niks. Mijn dochters vinden dat er de verkeerde muziek in zit en als je iets anders wilt moet je eerst stoppen. Veel te ingewikkeld allemaal.
Vraag: kan ik die radio/cassette niet ombouwen naar een radio/CD-speler? Wat er met die wisselaar gebeurt kan me niet zoveel schelen (heeft iemand belangstelling?)
Wie heeft er een goed plan en hoe kom ik aan zo'n radio/CD speler?
Groeten,
Zebigbos

Zebigbos

Geplaatst door Zebigbos (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hennep (0), 16 jaar geleden

zou hem op marktplaats zetten en er zijn wel mensen die hem dan wilen kopen , er zijn ook mooie radio/cd mp3 spers te koop , ik zou voor een gaan met een mosfet versterker erin deze klinken mooi.

magneet (0), 16 jaar geleden

Om die reden heb ik de CD speler onder de bijrijderstoel ingebouwd (heb ook een 406 break)

Gr, Peter

Zebigbos (0), 16 jaar geleden

[quote=magneet]Om die reden heb ik de CD speler onder de bijrijderstoel ingebouwd (heb ook een 406 break)

Gr, Peter[/quote]
Ja dat is natuurlijk ook een aardige oplossing. Maar al rijdend zie ik mij nog geen CD-tje wisselen, dan.
Nog andere ideeën?
Kan ik zonder meer een CD-speler inbouwen in plaats van de cassettespeler?

magneet (0), 16 jaar geleden

Je schrijft zelf dat je dochters ook in de auto zitten, die kunnnen ook de la eruit halen, en als je alleen in de auto zit en het zou voorkomen dat je aan 6 cd's niet genoeg hebt, kun je voordat je gaat rijden de bijrijdersstoel ietsje naar voren zetten en dat kun je er ook tijdens het rijden bij, zelf ook zat gedaan.

heemskerk4251 (0), 16 jaar geleden

Magneet,

Klik mijn naam aan, en vervolgens alle bijdragen en je vindt heel veel over de fabrieksradio van peugeot

gr.

Cees

Nico_den_Haak (0), 16 jaar geleden

Hoi,

De Clarion radio cd kan erin. Toch moet je er rekening mee houden dat de "nieuwe" radio opnieuw geconfigureerd moet worden. Anders werkt ze niet. De radio werkt namelijk via een comfort VAN multiplex netwerkje in je wagen, deze kijkt naar welk chassisnummer zich in de radio bevind. Als je dus een vreemde Clarionradio in je wagen plaatst, moet eerst met de dealertool het chassisnummer van je auto in deze radio geconfigureerd worden.

Ook moet ingesteld worden of de auto wel of geen losse JBL eindversterker heeft. De pack uitvoeringen van de 406 coupé hadden die namelijk erin zitten. dan wordt de eindversterker in je radio niet gebruikt. Ik heb ook Clarion radiocasettes gezien waar helemaal geen eindtrapjes inzaten, deze werkten dus enkel in combinatie met de losse JBL eindversterker. Het is dus even opletten welke uitvoering je nu hebt, en welke radiocd je gaat kopen. Even informeren bij de verkopende partij uit welke auto ze komt, en of er wel of géén losse eindversterker aan heeft gezeten.

Groet,

Nico den Haak.

P.S. Losse radio's zijn via Peugeot sloperijen of Ebay wel te vinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum