Peugeot 406: Plaatsen van een GPS ontvanger onder de achterspoiler?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Hallo rijders,
Ik heb een 406 break 2.0 HDI met op de achterruit een minuscuul "spoilertje", als een soort omgekeerd regengootje. Allemaal standaardwerk.
Ik heb ook een voorruit met één of andere beschermende folie er in verwerkt. Daardoor doet de GPS ontvanger het niet helemaal fijn. Ik heb al een andere ontvanger gekocht (SIRF-III) maar dat lost het niet echt op.
Geweldig werkt het allemaal als ik de ontvanger uit het raampje hou.
Daarom kom ik op de volgende vraag: is het niet eenvoudig mogelijk om die ontvanger onder dat achterspoilertje te friemelen? Hoe krijg ik die spoiler los zonder schade? En hoe maak ik de doorvoer voor de kabel de auto in?
Groeten,
Zebigbos

Zebigbos

Geplaatst door Zebigbos (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

De spoiler zal wel met lijm vastzitten. Zit er op de voorruit in de buurt van de achteruitkijk spiegel niet een stuk waar wat kleine zwarte stippen zitten? Dat stukje is dan als het goed is vrij en daar heeft je ontvanger ook goed zicht naar de boven. Als je de ontvanger toch buiten de auto wilt hebben zou ik deze onder de paravaan stoppen, die is van plastic en dat heeft geen nadelig effect op de ontvangst.

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik zet GPS antenne's wel eens onder het achterste zij ruitje daar zit een mooi vlak stukje plastic onder waar je hem mooi op kunt plakken.
En hoef je geen draad van buiten naar binnen te voeren.

Zebigbos (0), 16 jaar geleden

[quote=Richard9710]De spoiler zal wel met lijm vastzitten. Zit er op de voorruit in de buurt van de achteruitkijk spiegel niet een stuk waar wat kleine zwarte stippen zitten? Dat stukje is dan als het goed is vrij en daar heeft je ontvanger ook goed zicht naar de boven. Als je de ontvanger toch buiten de auto wilt hebben zou ik deze onder de paravaan stoppen, die is van plastic en dat heeft geen nadelig effect op de ontvangst.[/quote]
Ja dat zit er maar dan zit ik met zo'n klont (klontje) ontvanger de hele tijd in beeld.
En wat bedoel je met de paravaan?

Cor1822 (0) PRO, 16 jaar geleden

De paravan is het plastic afdekdeel bij het voorraam voor de motorkap, waar de ruiten wissers zijn.

Zebigbos (0), 16 jaar geleden

[quote=Cor1822]De paravan is het plastic afdekdeel bij het voorraam voor de motorkap, waar de ruiten wissers zijn.[/quote]
Ja dat is ook een goed idee! Hoe kom ik met de kabel het interieur in? Zijn daar doorvoeren voor?

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

Als je het netjes wilt doen, zit er achter de vloerbekleding ter hoogte van je rempedaal een doorvoer. Om daar een beetje behoorlijk bij te komen moet je eerst de handel van de motorkap loshalen, daarna de voetsteun verwijderen en dan kun je de vloerbekleding ver genoeg naar beneden trekken. Het doorvoer gat zit in de motorruimte onder de rembekrachtiger.

Als je het wat sneller wilt doen, paravaan bij de passagierskant los halen. Daar je gps ontvanger ergens vastzetten. Het interieurfilter verwijderen en via het gat de draad naar binnen geleiden. Binnen in een klein gaatje maken boven de aanjager en daar de draad door naar het interieur halen. Gaatje afplakken. Interieurfilter terug zetten, paravaan terugzetten.

Zebigbos (0), 16 jaar geleden

[quote=Richard9710]Als je het netjes wilt doen, zit er achter de vloerbekleding ter hoogte van je rempedaal een doorvoer. Om daar een beetje behoorlijk bij te komen moet je eerst de handel van de motorkap loshalen, daarna de voetsteun verwijderen en dan kun je de vloerbekleding ver genoeg naar beneden trekken. Het doorvoer gat zit in de motorruimte onder de rembekrachtiger.

Als je het wat sneller wilt doen, paravaan bij de passagierskant los halen. Daar je gps ontvanger ergens vastzetten. Het interieurfilter verwijderen en via het gat de draad naar binnen geleiden. Binnen in een klein gaatje maken boven de aanjager en daar de draad door naar het interieur halen. Gaatje afplakken. Interieurfilter terug zetten, paravaan terugzetten.[/quote]
Deze tweede oplossing lijkt mij voorlopig de aantrekkelijkste. Die ga ik morgen eens even proberen. Nu alleen die aanjager nog vinden...

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

[quote=Zebigbos]Nu alleen die aanjager nog vinden...[/quote]
Schoppaneel bij de passagiers zijde verwijderen. Dan zie je een ronde ton. De onderkant is de aanjager. Als je het interieurfilter hebt verwijderd en je kijkt in het gat, zie je ook de aanjager zitten, maar dan vanaf de bovenkant.

Zebigbos (0), 16 jaar geleden

Die paravan is veel te smal bij de 406. Daar komt een gps muis niet bovenuit "kijken".
Daarom ga ik nu eerst de oplossing bij de achterruit proberen; dat ziet er ook haalbaar uit. Even kijken of het snoer lang genoeg is natuurlijk, maar voor een test kan het wel even door de auto "hangen".
Wordt vervolgd.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.