Peugeot 406: Draad doorvoeren door schutbord

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.2

Mijne Heren,

Ik wil een draad doorvoeren door het schutbord van mijn 406. Weet iemand van u een plek waar een gat zit of waar zonder problemen een gaatje te maken is?

vr.gr.

Cees Heemskerk

heemskerk4251

Geplaatst door heemskerk4251 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

AntonenJolien (0), 16 jaar geleden

De standaarddoorvoer zit in het schutbord bij het koppelingspedaal. Het valt echt niet mee om daar een draadje bij te frutselen.

Gelukkig reserveert Peugeot standaard wat reservedraden "voor reparatie". In mijn 406 uit '99 lopen de draden APV1, APV2, APV3 en APV 4 van bij de zekeringen binnenin tot bij de accu. APV5 loopt van bij de zekeringen binnenin tot aan het linker achterlicht.

De APV nummers staan op de draden geprint.

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

Op de foto, ter hoogte van de rode 1, daar zit de doorvoer. Eerst moet je de handel voor de motorkap verwijderen (dop 10 dacht ik). Daarna de voetsteun naast het koppelingspedaal. Als je de schroeven (torx onder bij de dorpel, M10 rechts boven en mogelijk nog ergens een M10) verwijderd hebt, dan op de steun duwen alsof je er met je voet op staat en dan naar rechts (mat even weghalen). Als die voetsteun weg is, kun je de bekleding voldoende opzij halen om bij de doorvoer te komen.

[img]http://img.photobucket.com/albums/v720/m...[/img]

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo Cees, heb je de 406 1.8 ew7 wegedaan ? Heb je er een goede auto aan gehad ?

Als de reparatie draden aanwezig zijn is dat de beste oplossing hoor.


Pt nieker.

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

Peugeottechnieker, ondanks dat je heel veel van Peugeot, en ongetwijfeld ook van andere auto's afweet (iig veel meer dan mij) ben ik het toch niet helemaal met je eens. Afhankelijke waarvoor TS een draad moet doorvoeren kan het gebruik van de reserve reparatie draden een goede oplossing zijn. Bij mij gaat er behalve de bekabeling van de cruise control, standkachel en radardetector ook de voeding van mijn versterker voor de sub door het doorvoer gat. En een beetje behoorlijke versterker wil je niet via zo'n dun draadje zijn voeding geven. Voor andere doeleinden kan het uiteraard wel uitstekend geschikt zijn.

heemskerk4251 (0), 16 jaar geleden

Mijne Heren,

De doorvoer heb ik nodig voor de voeding van een eindversterker. Richard, bedankt. De handel en voetsteun moeten toch weg om de bedrading naar achteren te krijgen vanuit de standaardradio.
Peugeottechnieker: is een prima auto geweest. Heeft me nooit in de steek gelaten, maar ik was die eeuwige resonantie rond de 2500 toeren zat (klapperen van de distriebutieriem). Ook het strakker zetten bood onvoldoende soulaas. Overigens heeft deze 2.2 ook een lichte resonantie rond de 1800 toeren, maar hier is mee te leven. Gaat wel als de brandweer!

Beiden bedankt!

gr.

Cees

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Richard, je hebt gelijk hoor. Ik had me niet goed uitgedrukt ik bedoelde eigenlijk de makkelijkste oplossing. Je kan dan alles origineel laten en je hoeft niet veel te demonteren. Maar als er een groot vermogen doorheen moet dan is het geen geschikte oplosing. Niet aan gedacht, sorry.

vriendelijke groet,

PT nieker

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.