Peugeot 406: cd-wisselaar

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi 66kw

Ik wil in mijn 406 break een cd-wisselaar inbouwen omdat de cd-speler van mijn orginele peugeot radio niet goed meer werkt. Wie kan mij vertellen wat de juiste inbouwplaats is en of een orginele citroen cd-wisselaar hiervoor geschikt is?

Gr. Erik

406rijder

Geplaatst door 406rijder (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Moose (0), 17 jaar geleden

Erik,

De orginele wisselaar zit rechts, achterin de kofferbak, in het vakje ingebouwd. Volgens mij is de Citroën wisselaar ook geschikt maar let er vooral op of de aansluiting hetzelfde is. Clarion is ergens overgestapt naar een ander model aansluitbus. Op de website van Clarion is hier ook wel summier informatie over te vinden. Ook hier op het forum komen dergelijke vragen vaker voorbij. Met de zoekfunctie kan je het één en ander wel terug vinden. Ik denk dat je ook even goed de juiste typenummers moet achterhalen om een miskoop te voorkomen.

De Peugeot wisselaar wordt geregeld op marktplaats aangeboden maar dat had je vast al gezien. Ook is er een speciale beugel om de wisselaar in te bouwen.

Een andere optie is om er gewoon een nieuwe Peugeot radio in te zetten, worden ook nog wel eens aangeboden via marktplaats. Een nieuwe radio moet je wel laten aanmelden bij de dealer. Van een CD-wisselaar weet ik dat niet.

Succes,
Norbert

406rijder (0), 17 jaar geleden

Norbert,

Bedankt voor je reactie. Ik heb inmiddels via marktplaats een Peugeot wisselaar gekocht, radio's met cd worden helaas nu eenmaal weinig aangeboden. Aanmelden van de wisselaar moet ik maar even afwachten, de radio moest inderdaad wel. Ik zet t.z.t nog even berichtje in dit forum als alles is gelukt.

Gr. Erik

406rijder (0), 17 jaar geleden

Hallo,

Heb de vakjes open gemaakt en gezocht naar aansluitkabels voor de wisselaar, maar kan deze nergens vinden. Mijn vraag is nu of deze kabel eigenlijk wel standaard zijn ingebouwd (had ik namelijk wel begrepen). Weet iemand hier meer over?

Gr. ERik

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

De kabel ligt er niet standaard in, is wel los te koop.

406rijder (0), 17 jaar geleden

Enig idee wat zo'n kabel kost?

heemskerk4251 (0), 17 jaar geleden

Erik,

Ik heb er ruim een jaar geleden 66 euro voor betaald. Althans voor de kabel die ik erin gelegd heb.

Heeft jouw wisselaar een vierkante blauwe aansluitstekker? Als dit zo is dan zal dit het bedrag zijn dat je er voor moet neertellen. Dit kost meestal meer dan de wisselaar tweedehands kost.

Op ebay worden tamelijk vaak standaart Clarion radio/cd's aangeboden. Heb ik de mijne ook gekocht. Toentertijd 60 euro. Prachtig geluid!

Ook de wisselaar moet in de BSI worden aangemeld.

Overigens zit het aansluitpunt links achter (aan de bestuurderskant). Ik heb zelf een sedan. Dus bij de break zal wel een klep zitten.

De beugel waarop de wisselaar wordt gemonteerd is daarentegen weer goedkoop. Ik weet he niet meer precies, maar mijn geheugen zegt mij dat het goedkoop was ten opzichte van de kabel.

Heb je overigens een stuurbediening?

Als het nog zo'n simpel pookje moet worden, die dingen kosten maar 12,50 euro.

Let wel op, rond het bouwjaar 2002 werd het simpele pookje minder simpel.

De prijs daarvan zal dan wel navenant zijn.

Ook dit ding moet worden aangemeld in de BSI

gr.

Cees

406rijder (0), 17 jaar geleden

Hallo Cees,

Ik heb inmiddels via marktplaats een cd-wisselaar inclusief kabel weten te bemachtigen voor een zeer schappelijke prijs. De andere wisselaar gaat weer in de verkoop. Stuurbediening heb ik ruim een jaar geleden ingebouwd maar was toen wel flink duurder (bijna 40 euro) ondanks dat dit ook de simpele versie is. Zouden dealers niet overal dezelfde prijs hanteren? OVerigens wel jammer dat ook de wisselaar apart moet worden aangemeld.

Wederom bedankt voor je tips Cees!

Gr. Erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.